CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, January 27, 2009

Telurkah itu???

Hii.. Ni la kisah nyer kalu aku dh tk der keje. Assgmnt mmg melambak, tp aku blh plak tk bwk balik buku.. Aduyaiii.. Aper plak kna mengena benda ni dgn tajuk entry aku ni?? ni aku nk story mory morning glory la ni..
K, td, ayah aku bwk balik lauk. Beli dr psr mlm kot. Ermm.. Ikan patin msk tempoyak.. Kuah dier mmg sdp tp ikan dier aku tk suka mkn. Lps 2, ayah suruh la aku panaskan lauk 2. Smbil2 tu dier suruh la aku msuk kn nasi tgh ari td, nk suruh panaskan la. Aku pun ikut jer la arahan En Mohamed ni. Lps aku amik ns, n bukak jer tudung periuk aku terkezut nmpk 'sesuatu' dlm periuk nasi aku. Hmm.. Nk tergelak pun ade aku tgk objek 2. Dgn langkah yg berhati-hati, aku menuju ke bilik mama dgn tujuan nk tanyer, sape plak yg masukkn benda 2 dlm periuk nasi. Mase otw nk pg bilik mama, ayah tegur aku

Ayah: Apersal kamu gelak ni??
Aku: Arr.. Tk der aper la
Ayah: Arr?? apersal?
Aku: Tk de, td kak nawar nmpk mcm ader telur dlm periuk nasi 2
Ayah: Abis 2 knaper nyer?
Aku: Kak nawar pelik la.. Nape ader telur plak dlm periuk nasi..
Ayah: Ermm.. (smbil senyum2) ayah yg letak dlm periuk 2. Teringin nk mkn telur rebus.

Kah..kah..kah..Aduyaii.. Huhuhu.. aku rase benda ni mmg lawak ok.. Ayah aku ni wat keje main ikut dan jer. Asal siap la keje 2. Hmm.. Lps ni,kalu aku pun wat keje ikut sesedap rase je, aku tau la aku ikut jejak langkah saper. Lalalala.. Ok la. That's all. Bubuye.. Lagi2 ili..

Testing - testing 123

Hehehe... Aku dh berjaya wat msuk video clip dlm blog aku. Lagu dr Rossa k.. Aku berhempas pulas dr pg td. Lalalala.. Dan akhirnyer, berjaya. But unfortunately, aku kna delete dulu lagu Ku ingin kamu by romance. sbb aku rase berserabut. Byk sgt bunyi-bunyian. Anyway, nnti aku msukkn balik lagu 2. Ni one of my fav songs. Ader byk lagi, tp ni yg aku pilih utk msukkn dlm blog aku. Apersal aku suka lagu ni?? Sbb melody n semestinya dier nyer lirik. Sounds a little bit melancholy. Antara sbb lain, psl video clip ni, aku rase ni bkn original nyer video clip. Sbb aper yg Rossa nyanyi tk same dgn aper yg dier miming dlm video clip ni. Hampeh btui.. Tipah Tertipu. So, aku nk korang tgk, n bg tau aku ae. Seriously aku rase video ni fake.. K la, 2 je aku nk bg tau. Even video dier mcm 2 pun, i still luv u Rossa.. Ahaks.. Bye. -ili-

Monday, January 26, 2009

Terlalu Cinta by Rossa

video

Sunday, January 25, 2009

Hurt, Heal, and Chillex..

Isk..isk..isk.. (ni aku nangis tau).. Lalalala… apersal aku nangis?? sbb nyer kaki aku sakit balik, n lg satu hal, sbb aku terslh step mase kat keje kawin kak suhana ari 2, aku terseliuh buat kali yg ke berapa pun aku tk ingt.. n the worst part nyer kaki yg terseliuh 2, blh kanan.. kaki aku blah kanan ni pernah injured dulu mase aku main bdmntn. Bkn setakat injured biasa ok tp mmg kronik. kesan nyer smpi skrg aku rase lg.
Aku pun pelik la psl kaki aku ni. Mase mula2 kna 2, mmg aku tk rase aper pen, sbb lps kna aku blh berjln, b’lari lg mcm biasa.. N the best part is, aku smpt pakai heels 2 1/2 lg mase kak suhana nyer keje kawin.. Hahahaa… Dasyat tk dasyat la. Smpi la aku rase kaki aku sakit mase aku tgh merhtkan badan smbil tunggu mama n ayah smpi. Masa 2, ayah n mama blik rest house dulu sbb nk kms2 brg. so, disebabkan aku dh kms brg aku siap2, aku pun lepak jerk at rumah pak long dulu..
Skrg ni, aku nyer kaki dh sakit smpi ke pinggang.. Aduyaiii.. pg td, smpi betis jer, lps 2 paha plak n dis time, smpi pinggang.. Adushhh.. merana aku mcm ni. ari ni jer, dh 2 kali aku mkn pain killer.. Ader yg overdose ni kang.
Jd, bg menghilangkan sakit aku ni, aku mkn KIT KAT. lalala.. aku ni mmg addicted dgn kit kat ok. Semenjak 2 menjak ni, aku mmg addicted dgn kit kat. pg johor, beli kit kat, nk pg clss, mkn kit kat, pg meeting aku mkn kit kat, aku sakit ni pun kit kat jgk yg aku carik.. aku mkn kit kat smbil dgr lagu Lucky by Colbie Caillat n Jason Mraz, n satu lg lagu Imran Ajmain, selamat ulang tahun syg.. Hahahaha… I’m in da mood!!! aku asyik dok ulang lagu ni smpai lebam.. Mmg relaxing arr lagu ni. ni part yg aku rase best :

Ni lirik utk lucky k, pendek jer tau

Do u hear me,
I’m talking 2 u
Across the water
Across the deep blue ocean
Under the open sky
Oh my,
Baby I’m trying,
Boy I hear u,
In my dream,
I feel u whisper across the sea,
Keep u with me in my heart
U make it easier when life gets hard

Hmmm.. Biler menyanyi atau lebih tepat lg kalu aku memekak, aku mmg suka tgk lirik lagu ok. Bkn setakat dgr jer.. Lagu yg aku slalu dgr, mesti bersebab. Mesti ader sbb knaper aku suka lg 2. Kalu yg knal aku, aku akan nyanyi lagu2 tu smpi lebam k. mase mand, mase tgh bersiap nk pg clss, mase dlm clss. Bila2 mase la pendek kate..Hahaha… k la. Kaki aku pun dh kurang ckit sakit ni. aku nk pg kacau adik bongsu aku kjp. Lalalal… Bkn slalu dpt jumper dier.. OK then.. Bye, Lots of luv, ili…

Journey to Putrajaya!!

Hiii there. Entry ni, patut nyer aku post ari 2 lg. Tp,sbb aku tertekan aper benda tah, semua yg aku tulis, ghaib.. Hmm.. ajaib2. Aku yg mmg agak buta it ni, trus arrr naik borink sbb aper yg aku tulis dh tk der.. Hampehh btul. Anyway ari 2 aku bg tau psl perjalanan aku dr bb smpi la ker ptrajya.. Org yg aku jumper, n aper yg dh jd ari 2. k, aper yg dh jd?? mase aku otw pg ktm,dgn menaiki keta abg anip,dgn tk semena2 nyer,keta abg anip telah melanggar HILUX.. Yerrr toyota Hilux..Yg bwk hilux tu, seorg tua yg berbangsa cina yg tak tau arah tujuan nyer.. Allloooo uncle, lu tak mau celebrate Chinese New Year ka??? MAnyak kurang asam la lu.. Aduyaiiii... Sudah tua2 tp mau jln2 lg arr. Adushhh.. Keciannyer kat abg anip.
K aku dh smpi ktm, lps 2, trus pg kl sentral.. Mase dlm train, aku asyik terlelap jer.. Hmmm... ngantuk. smpi jer kat kl sentral, aku terserempak dgn Lucas n Nicholas Lai.. 2-2 bdk ni, aku knal mase aku main bdmntn. N surprise2,dier ajak aku pg lunch dgn diaorg.. Aku pun ikut jer la.. Lg pun aku blom lunch lg.. Tp pg td, der bfast nasi lemak.. Ni mmg ari melantak aku ok.. Asyik mkn jer.. Lalal... K, diaorg bwk aku pg mkn kat atas. For the 1st time in my life, aku mkn kat food court kl sentral. Ni la pertama kali aku pg food court kat cni. Sblm ni aku tk pernah pg sbb aku tk tau kat kl sentral ader food court.. Adushhh... Sedey nyer aku ni.. Wat kna gelak jer. Hmm.. lps dh settle, kitaorg pun pg la temp masing2.. Berpecah, n aku balik ker putrajaya.. Smpi kat ptrajya, mama amik n bwk aku pg pasar mlm. Tp, yg best nyer pasar mlm dh bkak waktu siang.. Mcm2 mkanan yg ader. N again, aku bli mkanan.. Hahaha... Mkn lg.. Lps bli, trus la pulang ke rumah.. Dh la cuaca mmg panas.. Mane aku tahan.. Sensitif skin ok.. Lalalla.... ok la thts all yg aku nk bg tau.. Esk nyer, aku kna pg jhr.. K, Chow, Chin Chow... Ili..

Friday, January 16, 2009

Sistem Yang Outdated dan Staff Yang Careless

Ni la satu2 nyer panggilan yg paling sesuai utk aku gelarkan pd staff Kewangan kat temp aku belajar.. Aku mmg mengalami masalah dgn diaorg ni setiap semester ok.. Setiap kali aku nk settle kn psl yuran, n setiap kali aku nk mntk statement utk byr yuran, mmg benda yg hampir same jd kat aku.. Bkn aku sorang tau, tp rmai lg students lain yg jd mangsa org2 yg sengal ni..
Ari 2, 15hb Jan 2009 aku pg la Chancellery sbb nk amik borang utk wat proposal utk subject theater aku. Lps dh amik aku nyer borang 2,aku pg la singgah kat unit kewangan kjp. Tujuan utama aku nk tanyer nape yuran aku dlm internet still ader tunggakan RM670 lg. Sedangkan sem lps aku dh settlekan semua yuran aku. Aku pg la tnyer kat slh 1 kaunter yg ader kat ctu.
Aku: Akak sy nk check psl sy nyer yuran blh tk?? Nk check nape ader tunggakan lg. Blh tk? Lps 2,sy nk amik statement skali.
Staff: Ermmm... Statement tk leh amik lg. Tp kalu setakat nk check psl yuran 2,blh la...
Aku: Apesal tk leh amik statement plak?
Staff: Bln 3 br blh amik dik..
Aku: Ok.. So, sy check psl yuran jer la..
Staff: k,adik nyer hutang RM570.
Aku: Haaaaa???? RM570? Apersal dlm internet sy check sy nyer balance ader lg RM670??
Staff: Owhhh.. Kat internet 2, tk update lg dik
Aku: abis 2, sem lps, sy ader settle kn semua yuran sy, n staff yg lyn sy 2, dh siap initial yg sy mmg tk der hutang, apersal plak tiba2 sem ni ader hutang plak??
Staff: kjp ae,akak bg kat abg 2, (smbil menunding jari kat sorang mamat kat dlm kewangan 2) biar dier tlg check
Aku: Ok..
Ader la dlm 25min dier check aku nyer statement,lps 2, mamat 2 panggil aku, "dik meh cni kjp"
Aku: so,mcm mane bang?
Staff: k,adik mmg der hutang lagi ni, RM570.
Aku: Aku rilex lg ni. Aku tnyer la dr mane bang hutang sy ni? padahal sy dh settle semua hutang sy dr sem lps lg..
Staff: K,awk ader hutang kat cni.. Akak yg kirakan utk hutang awk ni, t'silap kira..
Aku: Makkkkk aiiiiiiiii sng nyer b'ckp..Abg double check skrgg
Smbil amik calculator, staff 2 pun kira.. Yess!! mmg diaorg kira pakai calculator ok..betapa sengal nyer sistem diaorg ni..
Abg: K, mmg akak ni, dh silap kira skrg.
Aku: Laaaaaa.. Aper hal plak blh jd mcm 2??
Staff: Adik,kita ni manusia tk pernah sunyi dr buat silap.. Lain la kalu kitaorg ni machine..
Aku: Bang, dh la kat internet korang update slh, tk kn la kira sendiri pun blh slh.. Ni bkn tersilap kira ni, tp mmg tk pandai kira..Jawapan dier, aku rase mcm Gamp**g.. Ni antara jwpn org yg tk nk mengaku slh sendiri.. dh la 2, tk reti plak nk mntk maaf.. Bull dog nyer staff kewangan..
aku teruskan b'tekak dgn staff2 kat ctu, smpi aku puas ati sbb berjaya menyakitkan hati diaorg mcm mane diaorg skitkan hati aku td..Mcm mane aku tau diaorg skit ati???
sbb aku terdgr mamat yg perasan bgus 2 ckp, wehh, ko lyn arr bdk ni.. Geram plak aku tgk.. Nnti tk psl2 kna tumbuk plak... Dey!!! Ko ingt aku takut ker?? Kalau setakat ko 2, ayah aku blh jentik je la.. lalalalla... Al-Kisah nyer, aku b'jaya buat diaorg say sori n even worst, aku berjaya buat diaorg missed diaorg nyer lunch. Haaahhhhh!! Mmg aku puas ati ok. Ni mmg setimpal la sbb dulu korang pernah hilangkan statement n semua receipt original aku.. Ni semua sbb t'lalu percaya kat org2 sengal kat pej kewangan la ni.. Lps aku dh puas ati, aku pun decide nk blik.. Lps diaorg bg aper yg aku nk, n lps mamat yg perasan bagus 2, initial kat statement aku, aku trus buat keputusan utk blik ke rumah.. Lalalalalalaalalla.. Hati aku pun dh senang, sbb dpt sshkn diaorg.. Ok la.. Till we meet again =) Bye.. its me, ili.. Assalamualaikum..

Romance (Ku ingin Kamu) Ye ker???

Hai2.. Dh lame aku cr lirik lagu utk blog aku ni sbenarnyer.. N, here it is.. Dpt gak akhirnyer.. Mula2 mmg aku tk tau, malah tk pernah dgr lngsg lagu ni, smpi la aku dgr kat laptop adik kesygngan aku yg aku panggil "katik".. Heheh..
Ader pendpt yg aku nk kongsikan di sini.. Lagu ni, pd aku a little bit sentimental.. hmmm.. Aku andaikan lagu ni luahan hati seorg lelaki kat prmpn kot.. Ni pendpt peribadi aku la.. It just that kadang2 aku pelik, kenapa sblm seorg lelaki dpt memiliki hati seorg prmpn 2, mcm2 usaha, mcm2 benda peik yg korang sanggup buat.. Malah kdg2 perkara yg kaum lelaki buat, mmg agak sengal dan agak irritating di pandangan mata aku.. Ni lagi satu pendpt peribadi aku.. Kalu ader yg rase pendapat aku ni slh, just let me know k.. But before u let me know, think twice ye.. mane la tau sebenarnyer ape yg aku ckp ni btul.. Cuma korang tk leh nk terima sbb ego korang yg kdg2 agak menggunung 2.
K, aku nk smbung lg.. Tp, lps korang dh dpt prmpn 2, sng2 jer korang abaikan.. tk prnh terlintas ker kat hati korang yg sebenarnyer prmpn ni mempunyai hati yg sgt rapuh, n dlm erti kata lain kami ni kaum yg sgt2 la sensitif.. may b kat mulut kitaorg ckp tk kisah, but trust me, sebenar nyer kitaorg kisah.. Ni depends la kat situasi ae.. Lagi 1, psl perangai pelik korang.. Korang ni aku merujuk kat kaum lelaki ye.. Apersal la pelik sgt perangai korang di pandangan mata aku..Dh b'tahun- tahun knal pun, sebenarnyer tk cukup nk knal hati budi korang.. Mmg tk kn dpt knl la kalu nk diringkaskan citer.. Hmm.. suddenly aku rase aku jd dictator la plak.. Pemerintah berkuku besi.. Ni bkn sesi meluahkan perasaan ae.. Ni sesi bg p'dpt.. Sbb kalu nk bg p'dpt lebih2, org ckp aku kna la ader experience dulu.. Br la p'dpt aku ni blh diambil kira..Nk dikatakn byk experience, tk de la sgt.. Nk dikatakan aku tgh mengalami nyer skrg. wooooooo!!! i dun think sooo.. Well it is complicated.. Anyway,lets check dis out..
(Utk menyelamatkan diri aku dr dilaser oleh lelaki2 diluar sane, dgn suka cita nyer aku mengumumkan, tk semua lelaki mcm aper yg aku tulis ae.. Ramai lagi yg sgt2 menghargai prmpn ni) Kdg2 prmpn pun ader gak wat slh.. Lalalalalala... Adat la 2 kan.. heheheh....Ok then.. Its me, ili ahaks =) Peace no War...

Romance (Kuingin Kamu)

Demi semua yang aku jalani bersamamu

kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku
tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani...

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa

back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku

back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

Tuesday, January 13, 2009

Fakulti Kejuruteraan!!! Aku dh Mai niiii =)

For the 1st time in my life, aku jejakkn kaki ke Fakulti kejuruteraan (FK). Aku pg sane jln kaki dr FLS dgn lallu.Lallu ni, nick name utk Lalitambika..So, lps aku tunggu Mr B yg tk smpi2 kat FLS, aku n lallu trus pg FK.. Mmg bsr ar fakulti ni. Kitaorg dtg dr belakang, so, mcm2 org la aku jumpe mase otw ke situ. Class kitaorg kat LR6. Mase aku lalu kat clss LR6 2, aku t'serempak la dgn clssmate aku. Aku pesan kat diaorg, kjp ae, aku nk pg amik kunci.. Then diaorg ckp la ok ili. Aku trus la jln nk pg rotunda FK smpi la aku perasan ader org ikut aku dr belakang. Aku pusing jer, trus aku nmpk bdk2 clss aku mengekor aku dr belakang. Mmg la dr belakang kan. Kalu dr dpn, mesti aku dh nmpk. Hmm..
Aku: Aku tnyer la, yg korang ikut aku ni apr hal??
Group C: Kitaorg nk pg clss la..
Aku: Adushh.. Kn aku dh ckp aku nk pg amik kunci
Group C:Owhh... Ok li.
Aku: Alahaiii.. aper la sengal sgt bdk clss aku ni..
Aku n lallu, mampu gelak jer tgk diaorg ni..Mase dh nk smpi Rotunda 2, blh plak lg ckit aku nk t'pelecok sbb tiba2 blh ader bendul plak kat ctu.. Aduyaiii.. Aper punyer ngok ngek la org yg wat bendul kat cni.. Hampehhh btui.. Sblm aku masuk clss, aku kna cr Mr B dulu sbb nk mntk signature dier utk surat yg aku kna antar kat pejabat admin kat FK. Lps aku dh dpt Mr B nyer signature, aku trus pg pej Admin FK. Then lps antar surat kat pej Admin, abg kat pej Admin 2 pun trus bg kunci aku. Mase aku dpt kunci dr abg 2, dgn confident nyer aku tanyer soalan yg aku rase agak sengal..
Aku: Bang, nape abg bg saye kunci n kabel LCD ni sekali??
Staff Admin: owhh.. Awk pkai LR6 kan, bilik 2 mmg utk clss yg nk pakai LCD
Aku: Tp bang, ari ni clss sy tk nk pkai LCD
Staff Admin: Ermm kalu tk nk pakai, awk tk pyh la pakai
Aku: Owww.. Ok ( sambil aku b'monolog dlm ati, kureng asam nyer abg ni wat lawak spastik dgn aku)
Sblm aku kluar, aku smpt tnyer 1 lg soalan sengal
Aku: Bang, ni kabel jer, LCD nyer mane??
Staff Admin: Laaaa awk tk tgk dlm bilik 2 kerr?
Aku: Mcm mane nk tgk kalu pintu nyer kunci. Kan sy br amik kunci dr abg td.
Staff Admin: Kan awk blh tgk dr luar jer.
Aku: Well bang, sy tk sempat nk singgah pun kat LR6 tu. Sy dtg lmbt td. Trus jer pg cni
Staff Admin:Hmm.. Class rep blh dtg lmbt ae??
Aku:(Dgn muka ketat nyer aku tgk jer la abg 2)(al-maklum la, mane blh nk mrh2 dowh ni bkn fakulti aku)Ape2 jer la bang.. Mane LCD nyer??
Staff Admin: Hehehe... LCD dh ader kat dlm bilik 2 la..
Aku: Isssshhhh..... Kureng asam jawa nyer abg ni. K ar bang, tima kasih byk2. Tu la sape suruh tk pikir pnjg..
Aku trus trun pg jumper Mr B, n bwk dier pg LR6. Mase aku trun 2, dier tgh b'borak dgn lecturer FK. Name mmg aku tk tau la.. Tp mmg cute arr.. Hahaha..
Lps 2,aku trus pg clss.. Masuk jer clss, switch on Aircond, huhuhuh... Syurga!!! sejuk siut aircond bilik ni.. 2-2 function..Kitaorg pun tgk2 la sekitar bilik ni.. Mcm org jakun..Clss mmg bersih la.. Ader LCD, which is kat FLS mmg tk der la bilik mcm ni.. Haaaaah!!! aku kutuk Fakulti sendiri.
Ade la dlm sejam lebih clss aku start Mr B bg kitaorg break.. Aku n Fayn pun pg la Cafe kat FK ni.. Aku tgk mmg tk der lauk lnsg laa kat cni. Aku tnyer la akak kat ctu,
Aku: nk minum2 pun dh tk leh ker?? Mcm semuanyer dh abis jer kak..
Akak: Adik nk minum aper?? Nk mkn aper??
Aku: Aper je yg ader lg??
Akak: mcm2 ader. Goreng2 pun ader
Aku: Minum aper yg ader??
Akak: aper yg adik nk???
Aku: fresh orange ader?? (saje aku mntk)
Akak: ader2
Aku: arrrrr?????? ader kak? hmmm.. tk nk la.. sy nk teh o ice 2..
hmmm.. best nyer cafe kat cni..Kalu kat fakulti aku 2, semua lauk2 siram jer.. hehehe... tp sdp gak..
lps settle projek aku kat ctu,aku trus pg clss blik la kan..dlm setgh jam jer clss aku lps 2... Lps 2, mr B pun dismiss our clss.. Yeeehaaa.... lps dh antar blik kunci n kabel kat pej admin, aku trus la blik jer.. Rudy yg antar.. Pkul 5, aku der clss theatre.. Hmmm.. nsib baik mr B stop clss awl.. Kalu tk, lebam arr ar nk pg blik FLS.. dh la jauh..hehehe.. next week aku pg lg FK.. ape lg la banda yg nk jd.. ok.. Thats all for this time..Million Love, ili...

Thursday, January 8, 2009

Attention!!!

Perhatian!!!!!!! lps ni, aku akan a little bit slow dlm 'mengupdated' kan aku nyer blog. Bkn ape, it just tht, aku a little bit bz. Lot's of commitment, n assgmnt aku pun agak byk la sem ni.. N again, sem ni aku still jd class rep, n lg la mcm2 benda aku nk settle kn. Psl hal theatre lg.. Pening2.. Kalu blh,aku nk make sure tk der keje yg t'tangguh. Aku nk wat keje aku ikut flow.. so, jadual kna la susun properly.. N besides that, aku agak keletihan skit sem ni.. W/pun aku dh jarang pg clss jln kaki,(bkn jarang, lngsg tk der sbb rudy yg tumpangkan aku) tima kacih ae rudy.. Tp still ader benda lain yg buat aku agak lethargic.. Anyway, aku still akan keep updating all the latest info about me. Cuma may b a little bit late.. Sorry 4 tht.. But i will keep it updated..

Some Useless People..

Some useless people who still live in this world and the only thing that they manage to do is giving a lot of trouble 2 other people.. in this case, i think it is not a really big issue if i called them as an APE.. Kalu tk silap aku, APE ni beruk.. Apersal APE??? sbb diaorg ni ader otak, tp tk reti nk guna..
Ni semua nyer psl kes duit deposit utk rumah sewa aku yg lame la ni. Masa mula2 aku nk msuk umah 2 dulu, bkn main lagi korang mntk duit sewa kn?? Lps 2, biler korang dh nk berambus, blh buat hal plak.. Yg lagi sexy nyer, biler aku ajak discuss psl hal ni, blh plak nk ajak gaduh.. Siap nk ajak bertumbuk lg.. Ko ingt ko dh cukup bgs ker?? dh la muka mcm tembok tk siap.. Perangai mcm jin..ptut nyer kalu dh buat slh 2, bwk2 la mntk maaf..ni tak nk ajak bergaduh plak.. aduyaiii.. Stuck up btul la. Anyway,aku mmg malas nk ingt benda ni blik.. But truely, madly, deeply mmg aku bengang dgn bdk2 ni.. Perangai mcm anjing.. Ok then.. Thts all 4 now.. K ttup maki hamun nyer sesi.. bye..

Monday, January 5, 2009

Here I Come!!!!

Hii there!! Its gud 2 be back.. As usual, ari isnin aku pg class. 1st class start pkul 8.30 n end up at 11.30,class by Mdm Mahmudah.. Lecturer aku yg sorang ni agak soft spoken. Even though clss aku agak bising mase sesi ice breaking, tp Mdm aku relax jer beb. Ni yg buat aku excited lebih ni.. Ok, anyway, mase 1st clss ni, mdm aku dh bg assgmnt kat clss kitaorg. huhu. 1st assgmnt kna antar 19hb.. Aduyaii. dh la individu nyer assgmnt.. Lunyai laaa.. 10marks plak 2. Alllllaaaa.. No hal la. Nnti aku buat.. ok, next clss pkul 5-8 clss Ms Pushpananthiny.. Cun siut lecturer aku yg sorang ni.. Tinggi, cun, soft spoken n cute.. Tk berkelip mata aku tgk dier. Lebih kurang same gak dgn mdm mahmudah, kitaorg der ice breaking session kjp. Tp, lain ckit cr dier.. Dier suruh kitaorg knlkn name org lain. K,aku introduced fayn.. Ckit jer yg aku citer psl fayn ni.. But surprise2, mase dier nyer turn, byk yg dier citer psl aku. K, i want 2 stop 1st.. Aku rase ni jer kot buat mase skrg. tk brape ader mood arrr nk mengarut pnjg2. Ok then.. Bye. Love,ili...

Friday, January 2, 2009

Two Thumbs Up 4 Mariah Carey =)

Ari ni would be my last day kat Putrajaya.. Hmmmm.. Sedey!! Dh nk kna blik kolej la plak.Nnti, dh tk leh nk kacau Cik n tk leh nk sakat Adik wan lg.. tk besh nyer.. N lg satu, dh tk leh tgk citer2 yg besh. Lps ni, hidup aku akan diselubungi dgn citer, Geng Bas Sekolah, Tom-tom Bak n Hikayat putera Shazlan laa.. Bosan nyer nnti.. So, ari ni la aku pulun abis tgk tv kat rumah n sambil2 tu aku settle kn semua keje kat rumah.. tk nk la abaikan rumah aku plak kn..
But b4 that, aku tgk tv, citer Gracie's Choice.. Mmg agak mengharukan la citer ni. Dah braper kali dh aku tgk citer ni.. Makna nyer citer ni best la... K mase aku tgh tgk citer ni, ader advertisement, psl Channel 808. Name channel ni, Astro Fiesta. Aku pun saje2 la tukar ke channel 808 jap. Saje nk tgk der rancangan aper. Lg pun tgh iklan mase 2. Wahhhh!!!! mmg rezeki aku sbb pkul 12.00 ader mariah carey nyer concert.. Tk sbr nyer nk tgk. Ngam2 citer Gracie's Choice abis, dgn penuh yakin diri, aku turn 2 channel 808.
Ok, mcm aper yg aku jangka akan jd mase concert mariah carey kat California ni kn, mmg tk pernah silap arr.. such an enjoyable performance. Hampir semua lagu yg dier pilih mmg jd fav aku.. Fantasy, Honey,Hero, n One sweet day.. huhu.. klu dh ader lagu one sweet Day, mesti la ader Boyz 2 Men.. lalalalala..Mmg energetic abis arr MC ni. Even she looks a little bit berisi, but trust me, she look sexy, with sexy outfit.. But now, she owned a flawless figure.. mmg superb ok.. Then she tend to move from stage 2 another stage. k, yess!!! dier nyer concert ni telah tersedianyer 2 pentas k. Hmmm.. gempak siut.. Mmg energetic dier ni.. ditambah lg dgn backup singer yg superb, totally, concert dier ni is a success.. Besides that, she's really gud in grabbing the audience attention. ape yg aku nmpk, the audience lngsg tk bored tgk dier..Two thumbs up 4 u MC. K, what else, i think she deserved 2 get all the gelaran, Superstar + Diva + ape2 lg la yg menggambarkn betapa superb nyer aweks ni, n betapa unbeatable nyer dier biler dier performed. Ni p'dpt aku la.. Aku tk kisah pun kalu ader org ckp dier tk beshh.. Jeles arr 2.. huhuhu...K then..Acctually, byk yg aku tulis psl MC ni. tp, td tib2 internet ni dc plak, abis dowh semua benda yg aku tulis td.. Tk sempat aku save.. Kacang kuda punyer internet..k la..C ya in next entry.. Lotz of love, ili...

Thursday, January 1, 2009

Breakfast n Merambu with Aphis Paparazi

Hi there.. Let starts our new day today with sumthg that i call, Mkn2 time.. ok, aper yg aku nk mkn ari ni????(bkn ke azam thun ni ko nk lost weight??) Huhuhu.. ari ni jer aku pg mkn2... Ni mesti ader yg berbisik kat hati korang, ili tipu, ili tipu.. Suka ati aku la.. N ape kena mengena plak dgn breakfast with Aphis paparazi???
K, actually, aku kluar dgn aphis pg td.. Our plan 4 2day, nk mkn donut kat big apple.. Best siut.. Ni 1st time ni aku mkn donut big apple.. Mind blowing.. Mmg best. Kalah dunkin donut yg semakin ari semakin tk besh.. hahahaaha.. K, aku dh plan dr mlm seblm 2, aper yg aku nk buat masa kluar dgn aphis ni. aku nyer plan, aku nk pg kedai kasut. Bkn nk beli kasut tau. tp pg repair kasut. Ok, then aku pg mcD, sbb belikn Wan Double cheese burger. Sepatutnye, aku bfast kat big apple, tp, last minute tukar plan sbb aphis lapar n dier nk mkn nasi lemak canggih. Apersal name dier nasi lemak canggih?? aku pun tk tau.. Kiteorg p carefour, tp nasi lemak 2 tk der.. So, kiteorg p cold beverage, n bli kat ctu jer.. Dgn aku2 skali terbabit nk mkn nasi lemak. So, donut yg aku beli, aku mkn kat rumah jer. Byk dowh aku bli... k, kitaorg mkn kat food court alamanda. Lps 2, aku teman aphis pg G2000, dier bli kemeja. After that, kitaorg p amik kasut, n trus blik. Sblm blik, aku singgah kat dobi kat bwh rumah aku, then amik baju aku yg aku antar p dry cleaning.k, settle semua keje yg mmg aku nk wat ari ni. N, sepatut nyer ptg ni aku nk p bli brg, tp mama plak letih, n dier nk pg bli brg mlm ni. Temp tujuan aku mesti la alamanda lg. Syurga!!! heheheh.. aku dh mntk duit dr ayah, n semestinyer duit ni utk aku keronyok sorang2. hahaha.. K, then. Until we meet again.. Bye.. ili