CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 30, 2009

Badminton.. Latihan Pusat Pasukan Unisel..

Hiii there.. Mcm yg aku jnjikan dlm post yg lepas2, aku akn share xtvti aku sepjg tahun ni.. Tahun ni mmg tahun yg penuh dgn xtvti.. Sgt padat.. Ader certain xtvti 2, aku dh lame tinggalkn, tp d sbbkn aku nk isi jadual aku yg aku rase kosong, aku start balik xtvti tu. Ok la.. 1st thg 1st.. Badminton..

29 Julai 2009 - 6 Ogos 2009.. Kalu korang still ingt, time ni kiter tgh cuti semester.. (utk students unisel ok).. Tp mase korang tgh cbuk cuti semester, aku dan beberapa badminton mates aku telah menjalani latihan pusat bg pasukan badminton unisel.. 15org yg terpilih.. 10 lelaki, 5 prmpn.. Yg lelaki, Alfhonso, Anuar, Arul, Amir. Ajim, Deng, Hatta, Lucas, Syahmi, n LAi.. Prmpn plak, Aku, Ili, Azie, Yeen, Bell, n Dayana.. Tujuan latihan pusat ni adalah utk persiapan kitaorg ke Game MASISWA kat Uniten.. Kat maner latihan ni di adakan? kat unisel laaa.. Nak diikutkan, jadual kitaorg mmg padat ok.. Padat dgn xtvti kecergasan..

5.00 - 6.00am : Bgn pg, mand, n sembhyg
6.30 - 7.00am : Joging
7.30 - 9.00am : Sarapan
9.30 - 12.00pm : WT & TT1, TT2
12.OO - 1.55pm : Makan & mand
2.00 - 4.30pm : Track & F/work
4.30 - 7.55pm : Mand, sembhyg & mkn
8.00 - 11.00pm : TT3 & TT5

Kat atas ni jadual harian aku.. Hari2 lebih kurang same la.. Cuma ader perbezaan sikit2 la.. Hari pertama, aku turun utk joging dgn penuh semangat.. Bgn pg2, mand, amik brg trus pg ipis.. Huhu.. aku kna tinggal sbb aku turun lambat.. Nak tk nk aku kuatkan semangat utk jln sorang2. Ni 1st experienced aku jln sorang2, pg2 buta kat unisel. Tp semngat punyer psl, aku redah jer.. Aku smpi kat ipis nasib baik diaorg semua tnggu aku.. huhu.. Nk d jdkn cerita, aku satu2 nyer perempuan pd hari pertama ni.. Yg lain blom smpi lg.. Kitaorg kna joging satu unisel.. isk2..isk2.. ni la paling aku tk suka sekali.. Aku mmg slalu skip joging ok.. KAlu fon (panggilan utk coach aku, Name dier Alfhonso) suruh joging 10 pusingan aku wat la dlm 7 pusingan ker.. @ pun 5 pusingan.. 2 pun dh kira byk.. hohoho.. Sexy tak??? lalalala..
Kitaorg kluar ipis, then kna joging smpi fsp, mase otw nk pg fsp 2, kitaorg terjumpe Lai yg dtg lmbt.. Huhu.. Then trus menuju ker library, lps 2, melalui fakulti engineering, lps 2 pusat pelajar, then belok kanan terus blik ipis blik.. Hohoho.. Buat pertama kalinyer aku joging sejauh itu.. Huhu.. most of the time, aku jln jer.. Hahaha.. Semua tk mrh aku.. Kdg2 diaorg siap tnggu aku lg.. Yeeehaaa... Sakit giler kaki aku ni.. Ari 1st Fon blom smpi lg.. Nuar yg jd coach.. No mercy gak Nuar si kecik ni.. Lps dh pnt joging, mkn time!!! Tp mknan kitaorg blom smpi lg.. So,, Nuar ajk pg kat padang, n dduk kat sit belah atas.. Mase kat situ, kebetulan Lai pun ader, so Nuar pun tnyer la Si Lai. Bunyi dier lebih kurang mcm ni laaa...
Nuar : Lai, kamu tau yg kamu ader buat slh ari ni kn?
Lai : Arr?? Slh? Tak da
Nuar : Td kamu dtg pukul braper? Lewat kn?
Lai : Yer td sy terlewat bgun..
Nuar : Jd kamu tau kn aper slh kamu?
Lai : Ermm.. Slh? Tk da..
Nuar : Ptut nyer kamu kna ade kat ipis pkul 6.30 kn?
Lai : Yaaa..
Nuar : Tp, td kamu dtg lewat kn?
Lai : Yaaa..
Nuar : Haaaaaaaaa.. Itu slh kamu..
*( Lai ni mmg slow coach skit.. Lurus bendul, tp mulut dier mcm joyah. Huhu)
K berbalik kpd mknan yg d sediakan agak memuaskn la..
Lps 2, kitaorg kna msuk Gim utk Weight training. Hohoh.. Dh mcm malik noor dh aku rase.. huhu.. Kna angkat besi beb.. Teruja aku.. MAklum la sblm ni aku tk buat weight training ni.. Sbb aku kat kumpulan B..
Lps 2, aku turun bwh, then pg court badminton, utk latihan yg seterus nyer.. Nuar bg kitaorg shuttle cock, dlm bhs melayu nyer bulu tangkis, then lps 2, dier suruh belajar smash.. Mase ni aku dh ader partner.. Dayana.. Sorang jd tukang smash, lg sorang defence.. Itu la yg kitaorg buat selama lebih kurang 1 jam.. Lps 2, kitaorg pg rehat, n mand.. Mase rht 2, sape jer tk tdo.. SEMUA tdo.. Mkn tk pyh citer arrr.. Yg lelaki mkn semua double beb.. Sbb mkann ader byk lebih.. Sooo, aper lg balun la.. Lps 2 kitaorg di kerah utk ker padang.. Hmmm.. Kna lari kat track.. LARI LAGI!!!!!!!! Tension nyer.. Mcm2 alasan aku bg Nuar.. Mcm2 babak aku berlakon nk bg Nuar percaya.. Tapi............ MISI GAGAL!!! Hampeh nyer Nuar.. K, Nuar suh lari 50 meter.. Mula2, lari 50meter menggunakan cuma 50% tenaga sebyk 3kali.. Lps 2, 60%, 70%, 80%, 90% dan akhir skali, gunakn 100% tenaga.. Yg paling bst nyer, biler aku lari 2, aku rase same jer tenaga yg aku gunakn. Tk der beza pun. Yg ade beza pun, 50% n 100% jer.. Lalala..
Abis latihan kat track, kitaorg masuk court badminton plak.. Kitaorg wat step training.. Yer ker 2 name dier.. Aku tk ingt aper name training yg seterus nyer.. Yg aku ingt, kitaorg kna blajar cr wat step yg btul mase main bdmntn.. Tp smpi skrg, step aku ttp ader yg tk betul. Kdg2 tu bersepah abis.. lalalala.. Abis training kat court, kitaorg blik hostel balik, rehat, mkn n aper lagi kn.. TIDO la..
Mlm nyer, kitaorg kna pg ipis balik sbb dwn kat PKP blom blh pakai lg.. Kat ipis, kitaorg blajar wat bola Drop.. W/pun aku tk braper pndai nk buat, tp, aku cuba jgk.. Asalkn ader nmpk mcm bola Drop, kira dh jd la 2.. Mlm 2, Fon n Azie dtg.. Azie ni bakal roomate aku ok.. Abis jer training, aku trus blik hostel, n merehatkan bdn. Sblm tdo, aku smpt msk air.. Aku mmg jd pembekal air sepjng Latihan Pusat ni.. Beg aku berat bkn sbb bwk raket bdmntn, tp berat sbb bwk air yg berbotol-botol.. Ni semua bkn utk aku sorang, tp 1 team nyer. Tk smpi hati aku nk minum sorang laaa... Lps 2, aku trus tdo.. Pnat beb.. Tk prnh aku rase penat mcm ni..Daki Gunung Ledang pun tk penat mcm ni..Nk di pendekkn citer, esk nyer aku tk leh bgn.. Satu bdn aku Cramp..( btul ker mcm 2 eja?) Dlm erti kata lain nyer bdn aku kejang.. Aku jln dh mcm zombie.. SEMUA JLN MCM ZOMBIE.. Huhuhu.. Esk nyer, latihan di ringankn sikit.. (Hari 2 jer.. Hari2 lain mcm biasa jer..) Kitaorg dpt skip joging.. Yeeeeeeeeeeeee haaaaaaa... Lalalala.. Makin lame makin rmai yg dtg.. Makin happening la team kiatorg.. W/pun ending nyer agak tragis, GAME DITUNDA SBB H1N1.. Hampeh btuiii.. selama 2 jgk, mcm2 hal yg jd.. Aku mmg stress giler mase training ni.. Mcm2 hal yg jd.. Aku n Azie, berpeluang melepaskan tension kitaorg.. Let it be Our Secret.. hehehe.. Antara kenangan manis mase aku kat LAtihan Pusat Unisel ni ialah, Celebrate Birthday aku dgn team bdmntn aku.. Surprise Party actually.. Never Expect dis from them.. Thanx alot.. A lovely moment 4 me..I'll keep it inside my heart 4 da rest of my life.. Sepnjg LAtihan ni, rmai yg bg semangat kat aku, rmai yg sokong aku, rmai yg tlg aku, rmai yg ader mase aku sedih, rmai yg ader mase aku susah.. Most of them still with me, n i lost few of them.. Mmg nk diikutkn diaorg tk der, tp memory bersama, n segala semangat yg diaorg berikan, masih segar diingatan.. Ader yg mmg terpaksa aku lepaskan utk aku terus jalani hidup ni.. Mmg ssh, tp tht is da best choice.. Itu keputusan yg terbaik... Aku terima.. Walu sakit utk aku telan, aku ttp cuba.. Kepada semua yg t'libat, JUTAAN TERIMA KASIH aku utk korang semua. Tanpa korang aku tk kn smpi ketahap ni... Special thnx to Nad, Faiza, Abg anip, Ucin, Shafeeq, Azim, Kirin & Aiman.. Korang la antara org yg sentiasa percaya yg aku blh achieve sumthg dlm bdmntn ni.. Org yg sentiasa beri semangat utk aku terus bersukan..Ok then.. Jumpe lagi dlm post yg akn dtg.. Sblm habis 2009 ni (huhu.. tnggal sehari jer lagi..), aku akn tmbah lagi post yg br ( Hrp2 smpt laaaaa).. Korang mesti nk tau kesudahan bdmntn aku kn? kalu korang tk nk tau pun , aku ttp nk cerita.. Ni la 1-1 nyer kenangan aku.. Akan aku luahkan sebaik nyer kat BLOG kesayangan aku ni.. K.. C u then.. Ili ahaks..

2 comments:

Sir Hanif Abd Nasir said...

all the best to u ili.. u've shown a lot of improvement.. i'm proud to be salah sorang coach yg mncungkil bakat tpendam ili.. hehehe..

ili_ahaks said...

Thnx Abg.. Thnx alot..