CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, November 21, 2008

Breakfast utk Hari ni...

Lapar2.. Aku bngn td, lps dh selesaikn ape bnda2 yg slalu aku buat,(aper ar bnda yg aku slalu buat?) hehehe... aku trus watch a movie.. Saje la nk rht2 kn otak aku ni.. (huhuh.. mcm la byk sgt masalah nk kna pikir, siap nk rht2 kn otak lag) mmg tk blh bla...
Aku start movie marathon aku ari ni dgn citer American Beauty.. Besh2 citer ni. Then, second movies that i watched, p.s, i luv you.. Hahahah.. Dh braper kali aku tgk movie ni.. Aku dh siap hafal jln citer dier..
K2.. Berbalik kpd kes aku yg kelaparan td, mase aku tgh tgk p.s i luv u, perut aku berkeroncong main lagu mak minah syg.... Hmm.. Dh kronik lapar aku ni ( aku bermonologue sendirian).. Aku trus decide nk mkn..
Menu hari ni, aku pun tk sure lg nk mkn aper. Aku tgk dlm peti ais aku aper yg ader.. Hmmm.. Nugget, daging burger, garlic butter, n brg2 lain la.. Tp yg pasti nyer 3 benda ni, mmg milik aku.. Hahahah... Tiba2, aku dpt idea, mcm maner aku nk msk daging burger 2.. Hehehe.. Mula2, aku amik garlic butter, aku panaskn dlm kuali dgn kepanasan yg sgt lah rendah.. Tp nk buat mcm maner kn, bwg putih ni mmg species bwg yg cepat garing.. Fuhhhh!!! Nasib baik tk hangit.. N then lps 2, aku campur ckit dgn butter biasa.. Hmmm... It seems perfect.. dgn aroma yg sunguh menyelerakan.. Tu aku blom ltk daging burger lg 2. Lps dh bangkit bau bhn tumisan aku td 2, aku pun msukkn la daging burger.. Yummy!!!!! Aduh2 bisa gila gue bau masakan gue pg ini... Harum sekali.. Tk sbr2 aku nk mkn.. Lps aku dh pastikn daging burger 2 msk, aku pun trus angkat dan hidangkn.. Bkn 2 jer, Al-maklum la yg nk mkn ni, Cik Ili Nawwar.. Preparation mesti mau superb.. Aku amik roti yg aku bli se'mlm, aku sapukn mayonis, n then sos cili, n aku ltk la lada sulah utk melengkapkn lg hidangan aku pd pg ini... Last skali, br la aku ltk daging burger yg aku msk td... Awwwwwwww.......... Sedap nyer (hahaha.. tk blh bla puji mskkn sendiri) .. Hmm.. Percubaan pertama aku berjaya.. As a result, mesti la next time aku nk msk mknan ni lg skali.. Tp bkn ari ni la.. Kenyang siut... K then.. Thats all from me, ili ahaks...

3 comments:

Sir Hanif Abd Nasir said...

erm..xde paper le arini? wahh..bfast ala2 western gitu.. ahakkss..

n a d i a said...

nad da try resipi akak ni...bru jer td..mmg superb..tu yg xsempat tunggu bfast.huhuhuhu..tp pasni nad nk akak yg wat kn..bru la air tgn akak lak..(jgn jd mcm n3 sblum ni sudah)

Bond De Great said...

ayg kalau masak aper pun sedap...air masak yang ayg masak pun rasa manis...huhuhuhuu...bila nak masak utk B....tiba2 jer b rasa lapar.....