CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 31, 2009

Kem Batu Kentut.. Here I Come!!!!!

Hiiiiiii there. . Seperti yg aku jnjikn, aku akn share xtvti aku thun ni.. Thnx 2my planner..Aku dpt update everythg because of my planner.. I used to wrote everythg dlm my lovely planner. So, skrg aku nk citer psl Camping yg aku hadiri dkt Bentong Pahang.. Dr 26 Jun 2009 – 28 Jun 2009.. Nama camp 2, Kem Batu KENTUT.. Ye Kentut.. Hehehe… mase mula2 dgr name camp ni, mmg tergelak bsr aku.. Ader ker name camp batu kentut.. Aku akn bg tau mcm maner dier dpt name batu kentut ni.. Tujuan camp ni diadakan adalah utk memupuk semangat berpasukan (teamwork)..
K, kitaorg b’tolak dr unisel ptg, n kami diiringi oleh En Kamarul n Abg Nan..Kak zaimah naik kereta dgn family dier.. Mase dlm bas 2, mcm2 xtviti la yg kitaorg buat utk menghilangkan bosn kitaorg ni.. Huhu.. En Zuraimy n En Wan pun ader skali, tp diaorg dtg naik kereta la kn..
Mula2 smp, lps sesi punggah memunggah beg, keadann kecoh sekjp sbb Bell hilang bg raket dier.. dlm beg dier 2, dipenuhi dgn raket yg berharga ratusan ringgit.. sabar ye Bella. Lps 2, kitaorg mkn mlm dn seterusnye kami diberikan talimat tentang pantang larang kat Camp ni.. tk leh sebut perkataan ULAR.. hehehe.. Nnti ular dtg.. ermm.. mlm jgn nk merayap.. K, batu kentut di beri nama sempena peristiwa yg jd kat situ..Di sekeliling kami dipenuhi dgn batu hampar.. Setiap kali hujan turun, air kt sungai bersebelahan kem kami akn mula naik, dan menghentm batu hampar yg sedia ader kt sungai tu, lalu menghasilkan bunyi kentut.. hehehe.. Tu la sejarah nyer.. K, xtvti pertama kami mlm 2, ader lah, Tgk movie, Citer Remember the Titan.. Citer ni mmg padat dgn msg.. mmg sengaja ditayangkan utk kami.. Mase tgh syok2 tgk movie 2, kami dikejutkn dgn incident muka Azie yg bengkak.. Entah knape, tba2 muka si Azie ni jd bengkak.. Sian dier.. Lps 2, check in, dh berehat la.. Dh mlm kn, nk wat xtvti aper nyer lg.. Aku sebilik dgn Q, Azie, n Dayana.. Aku mesti la amik katil atas sbb kalu kat bwh pns siut.. Mane leh tahan.. Bilik satu lagi plak, Bell, Wilma, Yaya, n Lina..
Hari pertama dimulakan dgn senam pg, n lps 2, aper lagi kn, kitaorg kna jogging laaa.. Aper yg buat aku happy ni, aku berjaya habiskn sesi jogging ni tnpa berhenti ok. Lps 2, kitaorg dikehendaki mengangkat partner masing2, n lari kegarisan penamat.. Dgn bangga nyer aku mengumumkan diri aku sbg pemenang.. Hho. Tgk la sape yg aku angkat.. Yaya jer.. Keje snang laaaa.. Aku lupa nk bg tau saper team lelaki kitaorg yg ikut, Alfhonso, Nuar, Arul, Ajim, Lucas, Ben, Syahmi, Abe, Well n Esther.. K2, lps 2 kitaorg bfast, then lps bfast ader sesi ceramah dr En Zuraimy.. (Ceramah ker?) aku pun tk past ink panggil aper sesi ni.. Taklimat, Ceramah, Lecture.. aper2 jer la.. Aduhhh!!! Punyer la mengantuk aku.. Mata ni, mcm ader gam plak.. Lpas 2, masa yg ditunggu2.. Game!!! K, aku namekn game ni hlaluan berhalangan la.. Kitaorg kna pindahkn air dari baldi ke baldi tanpa kna tali yg jd penghalang antara kitaorg.. Game ni di menangi oleh Team B.. Team aku la 2.. Team B, diketuai oleh Ben..Ben ni adik Fon.. Tp muka lngsg tk same.. huhu.. Sebaik diumumkn sbg pemenang 2, En Wan suh kitaorg amik air kat dlm baldi td n simbah kat Team A.. Hehehe.. bkn setakat team A jer yg kna, tp En Zuraimy pun terkena tempia nyer skali.. lalalala.. Nakal tk nakal l akiatorg nyer Pengarah Sukan ni..ps 2, xtvti seterus nyer, treasure hunt.. mmg agak ssh la task ni.. Lari sane, lari sini, kna mrh dgn org kat situ sbb kitaorg kacau diaorg.. Penat giler.. Game ni dimenangi oleh Team A.. Group Fon.. Lps 2, kitaorg ber kerjasama menyediakan makanan utk BBQ, mlm nnt.. Diketuai oleh aku.. yeeeehaaa.. Benda ni tk kn berjaya tnpa bantuan Uncle n Auntie yg merupakan pemilik Camp ni.. Dia byk berikn tunjuk ajar kat kitaorg.. Mknan berjaya disiapkan dgn penuh bergaya.. Yg lelaki nyer pg main takraw.. Sblm 2 kitaorg diberi tugasan utk mlm ni, iaitu wat la aper2persembahan utk menggambarkan Teamwork.. Kalu tk silap aku laaa. 2-2 team pilih utk berlakon.. Mase yg ditunggu tiba, dan ternyata, Team a mmg superb.. Kitaorg ingt mmg Team A yg mng, tp surprise2, markah seri ok.. hehehhe...Abis game, kitaorg pun blik bilik masing2.
Hari terakhir, dimulakn dgn sesi sesi senaman, dan yoga.. best arr.. Auntie yg ajar kitorg ni merupakan org yg bertanggungjwb ajat Siti nurhaliza n Datuk K Yoga ok.. Lps 2,lecture dr encik..... hehehee. aku tk ingt aper name Encik ni.. Yg aku ingt, Encik ni comey.. wewewe.. Lps 2, ader game Charade.. Sape yg menang? Mesti arrr team aku yg menang... Team B!!!.. Abis game, kitaorg berkemas n berkumpul utk sesi penyampaian hadiah.. Tp,kitaorg yg prmpn seramai 4 org tk pg.. Kitaorg pg mandi manda rmai2.. hahaha.. syok2.. blm naik bas ader si photography, yg best nyer bkn kitaorg sebut cheeeeeseeeeeeeeeeee... tapi BELACAN.... Gambar kitaorg mmg lawak giler arrr.. dgn mulut masing2 ternganga nyer... K la.. 2 jer citer nyer..bubye.. ili..

Wednesday, December 30, 2009

Badminton.. Latihan Pusat Pasukan Unisel..

Hiii there.. Mcm yg aku jnjikan dlm post yg lepas2, aku akn share xtvti aku sepjg tahun ni.. Tahun ni mmg tahun yg penuh dgn xtvti.. Sgt padat.. Ader certain xtvti 2, aku dh lame tinggalkn, tp d sbbkn aku nk isi jadual aku yg aku rase kosong, aku start balik xtvti tu. Ok la.. 1st thg 1st.. Badminton..

29 Julai 2009 - 6 Ogos 2009.. Kalu korang still ingt, time ni kiter tgh cuti semester.. (utk students unisel ok).. Tp mase korang tgh cbuk cuti semester, aku dan beberapa badminton mates aku telah menjalani latihan pusat bg pasukan badminton unisel.. 15org yg terpilih.. 10 lelaki, 5 prmpn.. Yg lelaki, Alfhonso, Anuar, Arul, Amir. Ajim, Deng, Hatta, Lucas, Syahmi, n LAi.. Prmpn plak, Aku, Ili, Azie, Yeen, Bell, n Dayana.. Tujuan latihan pusat ni adalah utk persiapan kitaorg ke Game MASISWA kat Uniten.. Kat maner latihan ni di adakan? kat unisel laaa.. Nak diikutkan, jadual kitaorg mmg padat ok.. Padat dgn xtvti kecergasan..

5.00 - 6.00am : Bgn pg, mand, n sembhyg
6.30 - 7.00am : Joging
7.30 - 9.00am : Sarapan
9.30 - 12.00pm : WT & TT1, TT2
12.OO - 1.55pm : Makan & mand
2.00 - 4.30pm : Track & F/work
4.30 - 7.55pm : Mand, sembhyg & mkn
8.00 - 11.00pm : TT3 & TT5

Kat atas ni jadual harian aku.. Hari2 lebih kurang same la.. Cuma ader perbezaan sikit2 la.. Hari pertama, aku turun utk joging dgn penuh semangat.. Bgn pg2, mand, amik brg trus pg ipis.. Huhu.. aku kna tinggal sbb aku turun lambat.. Nak tk nk aku kuatkan semangat utk jln sorang2. Ni 1st experienced aku jln sorang2, pg2 buta kat unisel. Tp semngat punyer psl, aku redah jer.. Aku smpi kat ipis nasib baik diaorg semua tnggu aku.. huhu.. Nk d jdkn cerita, aku satu2 nyer perempuan pd hari pertama ni.. Yg lain blom smpi lg.. Kitaorg kna joging satu unisel.. isk2..isk2.. ni la paling aku tk suka sekali.. Aku mmg slalu skip joging ok.. KAlu fon (panggilan utk coach aku, Name dier Alfhonso) suruh joging 10 pusingan aku wat la dlm 7 pusingan ker.. @ pun 5 pusingan.. 2 pun dh kira byk.. hohoho.. Sexy tak??? lalalala..
Kitaorg kluar ipis, then kna joging smpi fsp, mase otw nk pg fsp 2, kitaorg terjumpe Lai yg dtg lmbt.. Huhu.. Then trus menuju ker library, lps 2, melalui fakulti engineering, lps 2 pusat pelajar, then belok kanan terus blik ipis blik.. Hohoho.. Buat pertama kalinyer aku joging sejauh itu.. Huhu.. most of the time, aku jln jer.. Hahaha.. Semua tk mrh aku.. Kdg2 diaorg siap tnggu aku lg.. Yeeehaaa... Sakit giler kaki aku ni.. Ari 1st Fon blom smpi lg.. Nuar yg jd coach.. No mercy gak Nuar si kecik ni.. Lps dh pnt joging, mkn time!!! Tp mknan kitaorg blom smpi lg.. So,, Nuar ajk pg kat padang, n dduk kat sit belah atas.. Mase kat situ, kebetulan Lai pun ader, so Nuar pun tnyer la Si Lai. Bunyi dier lebih kurang mcm ni laaa...
Nuar : Lai, kamu tau yg kamu ader buat slh ari ni kn?
Lai : Arr?? Slh? Tak da
Nuar : Td kamu dtg pukul braper? Lewat kn?
Lai : Yer td sy terlewat bgun..
Nuar : Jd kamu tau kn aper slh kamu?
Lai : Ermm.. Slh? Tk da..
Nuar : Ptut nyer kamu kna ade kat ipis pkul 6.30 kn?
Lai : Yaaa..
Nuar : Tp, td kamu dtg lewat kn?
Lai : Yaaa..
Nuar : Haaaaaaaaa.. Itu slh kamu..
*( Lai ni mmg slow coach skit.. Lurus bendul, tp mulut dier mcm joyah. Huhu)
K berbalik kpd mknan yg d sediakan agak memuaskn la..
Lps 2, kitaorg kna msuk Gim utk Weight training. Hohoh.. Dh mcm malik noor dh aku rase.. huhu.. Kna angkat besi beb.. Teruja aku.. MAklum la sblm ni aku tk buat weight training ni.. Sbb aku kat kumpulan B..
Lps 2, aku turun bwh, then pg court badminton, utk latihan yg seterus nyer.. Nuar bg kitaorg shuttle cock, dlm bhs melayu nyer bulu tangkis, then lps 2, dier suruh belajar smash.. Mase ni aku dh ader partner.. Dayana.. Sorang jd tukang smash, lg sorang defence.. Itu la yg kitaorg buat selama lebih kurang 1 jam.. Lps 2, kitaorg pg rehat, n mand.. Mase rht 2, sape jer tk tdo.. SEMUA tdo.. Mkn tk pyh citer arrr.. Yg lelaki mkn semua double beb.. Sbb mkann ader byk lebih.. Sooo, aper lg balun la.. Lps 2 kitaorg di kerah utk ker padang.. Hmmm.. Kna lari kat track.. LARI LAGI!!!!!!!! Tension nyer.. Mcm2 alasan aku bg Nuar.. Mcm2 babak aku berlakon nk bg Nuar percaya.. Tapi............ MISI GAGAL!!! Hampeh nyer Nuar.. K, Nuar suh lari 50 meter.. Mula2, lari 50meter menggunakan cuma 50% tenaga sebyk 3kali.. Lps 2, 60%, 70%, 80%, 90% dan akhir skali, gunakn 100% tenaga.. Yg paling bst nyer, biler aku lari 2, aku rase same jer tenaga yg aku gunakn. Tk der beza pun. Yg ade beza pun, 50% n 100% jer.. Lalala..
Abis latihan kat track, kitaorg masuk court badminton plak.. Kitaorg wat step training.. Yer ker 2 name dier.. Aku tk ingt aper name training yg seterus nyer.. Yg aku ingt, kitaorg kna blajar cr wat step yg btul mase main bdmntn.. Tp smpi skrg, step aku ttp ader yg tk betul. Kdg2 tu bersepah abis.. lalalala.. Abis training kat court, kitaorg blik hostel balik, rehat, mkn n aper lagi kn.. TIDO la..
Mlm nyer, kitaorg kna pg ipis balik sbb dwn kat PKP blom blh pakai lg.. Kat ipis, kitaorg blajar wat bola Drop.. W/pun aku tk braper pndai nk buat, tp, aku cuba jgk.. Asalkn ader nmpk mcm bola Drop, kira dh jd la 2.. Mlm 2, Fon n Azie dtg.. Azie ni bakal roomate aku ok.. Abis jer training, aku trus blik hostel, n merehatkan bdn. Sblm tdo, aku smpt msk air.. Aku mmg jd pembekal air sepjng Latihan Pusat ni.. Beg aku berat bkn sbb bwk raket bdmntn, tp berat sbb bwk air yg berbotol-botol.. Ni semua bkn utk aku sorang, tp 1 team nyer. Tk smpi hati aku nk minum sorang laaa... Lps 2, aku trus tdo.. Pnat beb.. Tk prnh aku rase penat mcm ni..Daki Gunung Ledang pun tk penat mcm ni..Nk di pendekkn citer, esk nyer aku tk leh bgn.. Satu bdn aku Cramp..( btul ker mcm 2 eja?) Dlm erti kata lain nyer bdn aku kejang.. Aku jln dh mcm zombie.. SEMUA JLN MCM ZOMBIE.. Huhuhu.. Esk nyer, latihan di ringankn sikit.. (Hari 2 jer.. Hari2 lain mcm biasa jer..) Kitaorg dpt skip joging.. Yeeeeeeeeeeeee haaaaaaa... Lalalala.. Makin lame makin rmai yg dtg.. Makin happening la team kiatorg.. W/pun ending nyer agak tragis, GAME DITUNDA SBB H1N1.. Hampeh btuiii.. selama 2 jgk, mcm2 hal yg jd.. Aku mmg stress giler mase training ni.. Mcm2 hal yg jd.. Aku n Azie, berpeluang melepaskan tension kitaorg.. Let it be Our Secret.. hehehe.. Antara kenangan manis mase aku kat LAtihan Pusat Unisel ni ialah, Celebrate Birthday aku dgn team bdmntn aku.. Surprise Party actually.. Never Expect dis from them.. Thanx alot.. A lovely moment 4 me..I'll keep it inside my heart 4 da rest of my life.. Sepnjg LAtihan ni, rmai yg bg semangat kat aku, rmai yg sokong aku, rmai yg tlg aku, rmai yg ader mase aku sedih, rmai yg ader mase aku susah.. Most of them still with me, n i lost few of them.. Mmg nk diikutkn diaorg tk der, tp memory bersama, n segala semangat yg diaorg berikan, masih segar diingatan.. Ader yg mmg terpaksa aku lepaskan utk aku terus jalani hidup ni.. Mmg ssh, tp tht is da best choice.. Itu keputusan yg terbaik... Aku terima.. Walu sakit utk aku telan, aku ttp cuba.. Kepada semua yg t'libat, JUTAAN TERIMA KASIH aku utk korang semua. Tanpa korang aku tk kn smpi ketahap ni... Special thnx to Nad, Faiza, Abg anip, Ucin, Shafeeq, Azim, Kirin & Aiman.. Korang la antara org yg sentiasa percaya yg aku blh achieve sumthg dlm bdmntn ni.. Org yg sentiasa beri semangat utk aku terus bersukan..Ok then.. Jumpe lagi dlm post yg akn dtg.. Sblm habis 2009 ni (huhu.. tnggal sehari jer lagi..), aku akn tmbah lagi post yg br ( Hrp2 smpt laaaaa).. Korang mesti nk tau kesudahan bdmntn aku kn? kalu korang tk nk tau pun , aku ttp nk cerita.. Ni la 1-1 nyer kenangan aku.. Akan aku luahkan sebaik nyer kat BLOG kesayangan aku ni.. K.. C u then.. Ili ahaks..

Sunday, December 27, 2009

Akhir tahun..

Kalau la org tnyer aper yg aku btul2 nk buat skrg, jawapan nyer adalah, pg bercuti, tk pun outting with my very best buddy, n aku nk jdkan hari aku penuh dgn aktiviti.. Huhu..Ni semua aku lakukan sbb aku.............. Tak di nafikan, tahun ni mmg antara tahun yg sgt mencabar. mcm2 hal jd, mcm2 problem yg dtg.. Alhamdulillah.. Mcm mane problem 2 dtg, mcm 2 jgk la problem 2 pg. Tba2 dtg, tba2 pg.. I'm having lots of fun dis year. Not 2 mention lots of transformation.. On my next post, aku akan bg tau aper yg jd dis year.. Frens n 4 those who knows me, if i ever hurt u, i seek 4 sincere apologize .. Didn't mean to do that.. Miss all of u. If i ever turn back time, i'll do it..

Tuesday, December 22, 2009

Menyesal - Ressa Herlambang

Hiii there.. Lirik lagi??? I purposely did it.. Anyway, ni soundtrack utk citer Tasbih Cinta.. Citer yg aku duk lyn sekarang. Pkul 2 smpi 3.. Best gak la citer ni.. Tgh borink semua nyer best..

Semula ku tak yakin
kau lakukan ini padaku
meski di hati merasa
kau berubah saat kau mengenal dia

reff:
bila cinta tak lagi untukku
bila hati tak lagi padaku
mengapa harus dia yang merebut dirimu

bila aku tak baik untukmu
dan bila dia bahagia dirimu
aku kan pergi meski hati tak akan rela

* terkadang ku menyesal
mengapa ku kenalkan dia padamu

repeat reff [2x]
repeat *

Sunday, December 20, 2009

Planetarium - Otsuka Ai

Aku in love with dis song mase aku tgk cite Hana Yori Dango..

yuuzukuyo kaodasu kieteku kodomo no koe
tooku tooku konosora no dokoka ni kimi ha irun darou
natsu no owari ni futari de nukedashita kono kouen de mitsuketa
ano seiza nandaka oboeteru?

aenakutemo kioku wo tadotte onaji shiawase wo mitai nda
ano kaori to tomo ni hanabi ga patto hiraku

ikitai yo kimi no tokoro e ima sugu kakedashite ikitai yo
makkura de nanimo mienai kowakutemo daijoubu
kazoekirenai hoshizora ga ima mo zutto koko ni aru nda yo
nakanai yo mukashi kimi to mita kirei na sora datta kara

Ano michi made hibiku kutsu no ne ga mimi ni nokoru
Ookina jibun no kage wo mitsumete omou no deshou
Chittomo kawaranai hazu nanoni setsunai kimochi fukurandeku
Donna ni omottatte kimi ha mou inai

Ikitai yo kimi no soba ni chiisakutemo chiisakutemo
Ichiban ni kimi ga suki da yo tsuyoku irareru
Negai wo nagare boshi ni sotto tonaetemitakeredo
Nakanai yo todoku darou kirei na sora ni

Aenakutemo kioku wo tadotte onaji shiawase wo mitai nda
Ano kaori to tomo ni hanabi ga patto hiraku

Ikitai yo kimi no tokoro he chiisana te wo nigirishimete
Nakitai yo soreha soreha kireina sora datta
Negai wo nagare boshi ni sotto tonaete mitakeredo
Nakitai yo todokanai omoi wo kono sora ni...

Never Say...

I get it from http://www.sheetudeep.com/lovepoems.html

Never say I love you
If you don't really care

Never talk of feelings
If they aren't really there

Never hold my hand
If you mean to break my heart

Never say forever
If you ever plan to part

Never look into my eyes
If you are telling me a lie

Never say hello
If you think you'll say goodbye

Never say that I'm THE one
If you dream of more than me

Never lock up my heart
If you don't have the key

Saturday, December 19, 2009

Aku di Kuarantin!!!

Salam.. Hai2.. Ni musim org demam ke arrr?? Aku di kuarantin sbb keadaan aku yg tk stabil ni.. Benci nyer!!!! Tk leh nk kluar.. Mkn pun tk der rase.. Mula mengidam benda yg bkn2.. Ni mmg aku ok.. kalu demam, mengada-ngada mmg terlebih.. Selsema, batuk, sakit kepala ni semua sibuk menyerang aku skrg.. Adoyaiii... Ubat jgn citer arrr.. Aku yg mmg tk suka mkn ubat ni pun terpaksa mkn ubat.. Sbb dh lame sgt sakitnyer.. Menderita giler.. Di tambah plak dgn kaki aku yg tk sudah2 cedera ni.. Sengal!! Sejak akhir2 ni, mood aku mmg teruk.. Tension.. Stress..Di tambah plak dgn dugaan sakit ni.. Soo, aku mmg tk kluar umh.. Lg sng dduk umh, tenangkn hati aku, chat kn bdn aku.. Kalu aku keluar, lg byk bnda yg blh buat aku serabut.. Soo, tenangkn diri kat umh jerr.. Aku dh kna belajar hidup sendiri.. I'm trying.. Aku tau 2 mmg susah.. Tp aku tk der pilihan.. Soo, kpd semua yg masih bernama kwn aku, doakan aku semoga cepat chat yer.. Nnti blh kite lepak same2.. Miss u all.. I'm still wondering.. Ok then..ili ahaks..

Saturday, October 31, 2009

The Rock Feat Ahmad Dani - Munajat Cinta

Lagu ni maybe dh lame. Tp aku br dgr.. Huhu.. Aku suka lagu ni, so tht is one of da reason aku post lirik ni dlm blog aku..Ok then..


Malam Ini Kusendiri
Tak Ada Yang Menemani
Seperti Malam Malam
Yang Sudah Sudah

Hati Ini Selalu Sepi
Tak Ada Yang Menghiasi
Seperti Cinta Ini
Yang Slalu Pupus

Reff :

Tuhan Kirimkanlah Aku
Kekasih Yang Baik Hati
Yang Mencintai Aku
Apa Adanya...

Mawar Ini Semakin Layu
Tak Ada Yang Memiliki
Seperti Aku Ini
Semakin Pupus...

Back To Reff :

Alone.. I'm All Alone!!!

salam.. hiiii2. tba2 ader mood nk bkak blog plak.. dr sehari ke sehari aku tangguh nk update blog aku.. sooo, ari ni dh tk leh nk tangguh dh.
Aku tk tau mcm mane nk mula.. K2.. mcm ni..
I created dis entry 4 my lovely frens out there. the one who will always be with me. no matter in what situation or condition. the one that i always think about n care the most. I miss u. i miss u. truly i miss u. it might looks like i ignored u, but trust me, deep inside my heart i do care about you. Thousand problems that occurred giving me headache that resulted to who i am 2day. i can't simply share everything with other people. They dun know the exact situation. Yes!!! u, u, u, n u knows me better. I used to share everything with u guys. But it is sooooooooooo unfair 4 me 2 just drag u guys with my problem. Though dis gonna be tough moment for me,I'll face it.. Thnx 4 all the advises, encouragements and happy moments. u were there when i really need u.. ok then.. Bye.. Gud bye all..

Thursday, June 18, 2009

I'm Back !!

Bz.. Bz.. Bz.. Ape yg bz nyer?? Aku laa yg bz.. Bz dan suka membz kn diri.. Nk dikatakan aku byk sgt keje tak la.. Tp ader benda lain yg aku buat.. Weekend la br aku free sikit.. Nk update blog pun tk sempat.. Dlm next post, slowly aku akn bg tau aper yg aku buat 4 da past few month. Aper xtvt aku..
Aku ader terpikir nk delete blog ni.. Tp smpi sekarg tk delete2 lg.. May b sbb aku syg sgt dgn blog aku ni kowt.. ok then.. Chow.. ili..

Thursday, May 28, 2009

Final Countdown ...

Hii there.. Tinggal lg sehari je aku nk abiskan mase dgn family aku kat putrajaya. InsyaAllah ari sabtu nnti aku akan blik ke rumah sewa aku, n pg register sekali. N again, my life as a student pun bermula la blik. It just that may b dis semester aku akan a little bit bz. Hmm.. Kitaorg kna anjurkan English Camp utk students dr Sek Andalas.
N mcm yg aku bg tau ari 2, aku nk join bdmntn training kat unisel. The main reason aku nk join training adalah aku dh kehilangan team bdmntn aku yg lame. n the worst part, next sem rmai plak yg tk der. Azim tk der. Dier tk amik short sem. Hmm.. Hatta pun dh join bdmntn training ni. Kirin?.. may b dier join kalu aku ajak. Aiman? Dier dh tk der kat unisel.. Abg anip n ucin plak dh abis blaja. Qis plak selalu bz. Dayana pun agak bz, n yin tgk mood dier. Kalu ok mood dier, dier dtg la. Kalu tk mmg harapan la. Bell?? Extremely bz. Kalu aku ajak dier main, mmg jarang giler dier dpt dtg. Tp kalu aku tk ajak dier main, tau plak nk ribut2. hmmm..
Kenape aku minat main bdmntn? Hmm.. Hobi kot. Nk mengisi masa lapang n menyihatkan bdn. Pada hal bdmntn mmg bkn game aku dr sek. Mase sek menengah dulu, aku active dlm volleyball, n mase aku sek rendah aku active dlm hoki. Bdmntn mmg tk der dlm list aku. Pencapaian aku selama aku main bdmntn?? Hmm.. nk d ikutkan may b bg org lain ape yg aku capai ni tk memberangsangkan. My b sbb tk der fight.. Korang ckp senang laa.. Huhuhu.. Tp bg aku ni, sbb aper yg aku dh capai 4 da past few years, itu yg menguatkan semangat aku utk terus active dlm bdmntn.. Bkn senang nk menang. Berhempas pulas jgk laa.. Aku pernah jd 1st runner up utk single, n 2nd runner up utk double mase main utk ko-ko. n mase OAT buat game, aku join dgn nad, n mase 2 abg anip jd coach kitaorg, aku dpt 3rd runner up. Thnx abg anip.. Dier jgk la yg ssun stategy utk kitaorg ari 2..Hehehe.. Terror tk?? Terror kn?? hahah.. ok la. buat sementara waktu ni, 2 jer yg aku nk share. Adios.. ILi..

Wednesday, May 27, 2009

No more Sadness..

5 month, such a miserable time for me
Too many changes,tears and problems
Those who knows me, you know how much it takes for me to survived
Its not easy babe
But, i still n will always wait for.......
No matter how long does it takes

I've been trying to forget you
I've been trying to hate you
But it seems very hard
Day and night
That, is what I've been trying to do
It doesn't work dear

Am i fooling with myself?
Yes? No?
It is not an accurate answer dear
But thnx a lot for doing this
You thought me to stand on my own
I do believed in this relationship
I trust you more then anyone
Plzzz.. Don't ever break it
I'm begging...

* Kaulah pelita yang menyinari hidupku,
Tanpamu hidup tak bererti.. ( ni lirik lagu ok =)..

Lots of love: ili

Miss You =)

Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U miss U Miss u Miss u miss U Miss U Miss u Miss u miss U Miss miss u Miss u Miss U miss U miss u Miss u Miss u Miss u Miss u Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U Miss U

* Sesi meluahkan perasaan...
* ili ahaks

Tuesday, May 26, 2009

Alien, Munzir, Sharul, Lily - I'm Gonna Miss All of You ..

Hii2.. Ari 2 aku blik muar dengan andak. Aku blik ari jumaat.. Lps setle semua hal kat bangi, aku trus bertolak ke muar.It was a lovely moment with my aunties, my cousins, my frens, and Ezal =)
Entry kali ni, aku nk cerita psl aku dinner dgn Alien, Munzir, sharul, n Lily.. Sape diaorg ni?? School mates aku mase sek kat muar dulu. smpi skrg kitaorg still keep in touch.. Ermm..Alien bwk gf dier mlm 2.N munzir, bwk kwn dier. Kalu tk silap aku name dier Bob. n gf Alien name dier yati. Blh tahan gak org nyer. N da bst part, die blh join kitaorg berborak. Bgs2.. Pndai ko cr jodoh.. Hmm.. kalu kitaorg dh berkumpul mlm 2, mmg riuh la kedai mkn dpn umh atuk aku 2.. At the same time, mlm 2 jgk kluar result final exam ari 2 kluar. Huhuhu.. Aku nyer senyum mmg smpi ke telinga ok. Aku happy sbb result aku getting better.. Di tambah plak dgr lawak spastik dr bdk2 tu.Mmg extremely best.. Miss them sooooo much. Masing2 dgn cerita masing2 mlm 2.ermm.. Yg tk best nyer, Najib, n i-sha tk dpt join kitaorg mlm 2. May b next time br dpt jumpe diaorg. Aku lepak dgn diaorg smpi pukul 10.40pm Lps 2 aku ikut cik ina pg tgk wayang. Anyway, hope 2 hang out with you guyz again.. Lepak berjam-jam dgn diaorg ni pun aku tk prnh bosan. Ermm.. Knape aku msukkn cite ni dlm blog aku?? As part of my memories.U guyz might find it as a dull entry, but as 4 me, this is what i called it as a Lovely memories.Bye.. ili ahaks

Tuesday, May 19, 2009

Thinking Of You - Katy Perry

This is one of my favorite song, thinking of you, by Katy Perry. There is no reason for it, just that i want to shared it with all of you. hehehe.. No la.. I'm thinking of someone.. Who is it? Let it be my secret.. ili..
______________________________________________________________________________________

Comparisons are easily done
Once you've had a taste of perfection
Like an apple hanging from a tree
I picked the ripest one
I still got the seed

You said move on
Where do I go
I guess second best
Is all I will know

[Chorus]
Cause when I'm with him
I am thinking of you
Thinking of you
What you would do if
You were the one
Who was spending the night
Oh I wish that I
Was looking into your eyes

You're like an Indian summer
In the middle of winter
Like a hard candy
With a surprise center
How do I get better
Once I've had the best
You said there's
Tons of fish in the water
So the waters I will test

He kissed my lips
I taste your mouth
He pulled me in
I was disgusted with myself

[Chorus]

You're the best
And yes I do regret
How I could let myself
Let you go
Now the lesson's learned
I touched it I was burned
Oh I think you should know

[Chorus]

Looking into your eyes
Looking into your eyes
Oh won't you walk through
And bust in the door
And take me away
Oh no more mistakes
Cause in your eyes I'd like to stay

Friday, May 15, 2009

Senam Seni d Putrajaya

Hiiiiii there.. Ari ni aku telah memulakan hari aku dgn sesuatu yg aku sendiri tak sangka aku akan buat.. Senam seni.. Aku prnh la buat kat rumah sewa.. Tp, nk join kat public ni mmg tk pernah terfikir ok.. Agak weird.. Kat rumah kitaorg wat tarian gelek.. Huhuhu.. Hmm.. anyway, aku bgn pagi2, then trus mand,lps 2 dlm pukul 7++, aku turun n pkul 8 diaorg start senam seni 2. Dr yg aku tau, benda ni free, anjuran sape aku tk sure.. aku rase kerajaan Malaysia yg anjurkan.. Kearah memastikan rakyat malaysia hidup chat. Hehehe.. so, kerajaan dh bg free, kita pg je la kn. huhu.. Ermm.. D mulakn dgn, tarian zapin, lps 2 inang, aper lg ntah.. Tp mmg mcm2 jenis tarian aku menari ari ni.. Ader tarian india. ermm.. ader taichi n ader silat..
Sbb aku join senam seni ni?? nk memastikan aku nyer stamina cukup biler nk start training bdmntn nnti.. Takut kna buli dowh.. Risau plak aku.. nk d jd kn cite, cuti ni, aku kuatkan diri aku utk exercise hari2. W/pun aku rase extremely malas, but i hv to.. aku tk nk injured mase traning nnti. Soo, i really need to exercise.. hmm.. senam seni ni berlangsung kira2 30min. Nnti diaorg nk pnjgkn smpi 40min.. abis senam 2, aku blik rumah.. rehat2 kjp, lps 2 aku bfast.. Then, relax2. hehe.. Ok la.. 2je yg aku nk share. C ya all later.. Bye.. ili ahaks..

Thursday, May 14, 2009

A Pledge of Love

Poem ni pernah dideklamasikan oleh ili, nelfi, farah and leen.. Dihasilkan oleh kami berempat =)

Love starts in the eyes of beholder
Then down it goes to the heart
I Love you is the magic word
Simple.. But hard to determine the real meaning

Without you in my life like a song without melody
Like a diamond in deep blue sea
My heart beats so strong every time i look into your eyes
And it is for sure that it is not a lie

To God i Plead
Not for you to leave me
But for you to love me
Sincerity over eternity

The beauty of love expresses the true satisfaction in one's life
When the feeling becomes deeper, the nature celebrates it together
Trees are in bloom and their fragrances fill the air
And spread the sweet smile of LOVE...

? ? ?

Aku pun tak tau nk bg title ape untuk dis poem..May b u,u,u, and yes u, can help me.. Mane aku dpt poem ni?? aku menyamun kowt..

Perlukah aku khabarkan
Kejujuran dan keikhlasan
Setelah kau jalinkan
Sebuah ikatan dalam persahabatan
Antara kau dan aku
Perlukah aku khabarkan
Aku tetap milikmu
Walau badai kian mencelah
Walau retak menanti belah
Kesetiaan jua aku hulurkan
Kerna aku seorang insan
Apa jua antara kita
Andai tersadung hatimu jua
Andai terguris diriku jua
Percayalah...
Tak mungkin jua ku pungut
Walau secalit dendam
Telah aku khabarkan
Yang aku kan tetap menjadi milikmu
Perkukuhkanlah ikatan
Usah biar berleraian
Kerna sukar untuk ku temui
INSAN SEPERTIMU...

*ili ahaks*

Monday, May 11, 2009

Think About It, then Reply Me.. Later..

When you madly in love with someone, but you dun know about his/her feelings towards u,what ever you've been doing,

You're hoping you're wrong,
He/ She does something that tells you he's / she's no good,
You ignore it,
Every time he / she comes through and surprises you,
He / She wins you over
And you lose that arguments with yourself that,
He/ She is not for you..

I think i already get da meaning, but, who knows, may b there's other good opinion about dis matter.. Its me, ili..

Saturday, May 9, 2009

I'm Home!!!

I'm home!!! Aku smpi ptrajya ptg td.. Ayah dgn baik hatinyer dtg amik aku.. Tima kacih yer ayah..Sblm 2, aku pg amik laptop aku yg rosak sbb air telah masuk kedlm nyer.. isk..isk.. Aku pg amik kat Ilyas.. Thnx Ilyas.. Dr pagi dier tnggu aku.. huhu..
1st benda yg aku wat biler smpi umah td, aku mkn.. Lalala... Rindu dgn masakan mama gue..Then, lps 2, aku mengadap laptop ayah, smpi lebam.. Aku blom ader plan lagi nk wat per.. Aku blom cll Shen lg nk start keje.. aku nk blik muar dulu, tgk atuk dulu.. then, settle keje kat rumah dulu. Hilangkan pnat dulu, n take a really gud rest..Lps 2, br aku nk start akunyer xtvt.. Hmmm.. aper xtvt aku mase cuti ni? nnti aku share ae.. Bye =) ili ahaks

Kena Tag by Bond De Great =)

Tima Kacih ye En. Bond sbb tag sy.. Sebenarnyer, B nk korek rahsia kn3? Blh3.. Ni ayg nk jwb ni.. Huhu..

5 Ciri Pasangan Idaman Anda :
* Tegas (sbb aku ni degil..)
* Romantic (Besh2)
* Outspoken (voice out ape yg dier nak. Jgn diam jer..)
* Suka bersukan (Bersukan demi kesihatan.. Hahaha)
* Rajin (Ringan tulang)

5 Jenis Pasangan Yang Tak Pernah Anda Minati Sepanjang Hidup :
* Lelaki yg suka pukul perempuan..
* Kedekut (Give n Take la sikit)
* Bdn berbau (yuukkksss!!)
* Selfish (mmg hampeh kalu ader lelaki mcm ni)
* Gatal (Tangan tk leh duk diam. Kalu aku ni dh sah jd milik dier lain laa..)

5 Perasaan Anda Sekiranya Keluar Dengan Orang Yang diminati :
* Nervous (Seram sejuk bdn aku.)
* Malu (Nk tgk muka org 2 pun malu ok)
* Speechless
* Happy Giler
* Bangga (Huh?? Sbb aku dpt kluar dgn org yg aku suka.. Lalalala)

5 Tempat Istimewa Yang Ingin Dilawati Bersama Pasangan Anda :
Setelah puas aku pikir siang dan malam, aku pun tk tau nk pg mane. Mane pasangan aku bwk, aku pg je la.. Huhuhuhu..

5 Barangan Istimewa Yang Akan Anda Hadiahkan Kepada Si Dia :
* Kad @ brg2 yg aku buat sendiri
* Barang aper yg die suka.. (aku akan siasat ok)
* Patung2 yg aku rase comel =)
* Jam Tangan (Tgk jam, mcm tgk owner yg bg laaa.. hehehe..)
* Perfume kowt.. (hmm.. out of idea laa)

5 Tajuk Lagu Yang Anda Tujukan Untuk Pasangan Anda : (nape mntk 5 jer??)
* Dealova
* Gantung (apersal la duk gantung aku mcm ni.. Say sumthg ok!!)
* Lucky
* Terlanjur Cinta
* My All

B, ayg tk nk tag sape2 blh tak?? Hehehe.. K bye.. ili..

Wednesday, May 6, 2009

TESL NIGHT 2009

TESL NIGHT yg lepas blh aku classified kan sebagai disaster n enjoyable.. Hehehe.. hmm.. Disaster may b sbb hal mkanan n flow mlm 2 yg agak kelam kabut. Smpaikan aku tk dpt duduk beb. Can u just imagine that. Aku terpaksa bagi sit aku kat my senior. kalu tk lagi teruk kna kutuk event 2. Ermm.. mlm 2 aku terpaksa berjalan dan menyibukkkan diri aku sbb yg utama sekali, aku tk der seat n lagi satu sbb aku Head of publicity bureau, n aku tk nk org yg beli tiket dgn budak2 aku, tk d layan dgn sepatutnyer. Tiker mlm 2 actually sold out. Aku sendiri tk sangka tiket blh sold out mlm 2. Meja utk mlm 2 pun fully booked. Can u just imagine that. Hehehehe.. Tgk la sape yg buat promotion.. Hahaha .. All out ok. Semua fakulti kat unisel ader poster TESL night. Semua bangunan kat unisel ader poster TESL night. w/pun aku cuma pakai 2 banner, tp aku edarkan flyers yg extremely byk. Ni semua utk memastikan yg semua warga kat unisel tau yg TESL night is coming. N mmg tujuan aku nk bg diaorg boring tgk promo psl TESL night ni. Tp yg aku upsad nyer, mlm 2 makanan tk cukup. Sit pun tk cukup. Nasib baik ader yg blik awal. So. sape yg dtg lmbt blh trus jer dduk kat temp yang kosong without knowing that yg 2 bkn temp diaorg.. Hmm.. Aku sedey.. N mlm 2 jgk aku bergaduh dgn seorang foreigner yg extremely rude. Hmm.. Yg silap nyer dier pg cari pasal dgn aku. Hahaha.. Aku mmg agak takut mane la tau kot2 kna sepak dgn foreigner 2. Tp biler memikirkan aku d Malaysia, aku rase selamat. Hehehe.. Sure ader org dtg backup aku nyer la kalu aku kna sepak.. Hahahahaha... Incident tu mulanyer mcm ni...
Foreigner Hitam : I want 2 cme in. But i dun hv da ticket. Can i cme in??
Ili : I'm soooo sorry. u cnt cme in. U need to hv da ticket.
Foreigner Hitam : But i wnt to cme in. dis is my fren event. She is part of the committee..
Ili: Ni sir, without ticket, u cnt cme in.

Lps 2, foreigner Hitam tu buat muka ketat n muka nk cepuk muka aku. Huhuhu.. Ader aku kisah??? Aku lngsg tk kisah.. Aku ttp dgn keputusan giler aku, aku ttp tk nk bg dier masuk.. Smpi la Director aku dtg n tnyer aku aper yg jd, lps aku dh bg tau n kitaorg dh btul2 makesure yg makanan dh abis, then br kitaorg bg dier masuk.. Hahaha.. Pg la ko tgk persembahan yg dh nk abis tu.. Hehehe.. Kejam tak aku?? mmg aku tau aku kejam. Tp aku kna la buat mcm 2. Kalau tk, tak adil la pada org2 yg beli tiket smpi RM30.. Mahal ok..
Abis dinner, sesi postmortem.. Aku mmg suka sesi postmortem ni.. Sesi nk mengenakan org yg pemalas n tak buat kerja. Aku pun aper lagi kn, biro makanan antara yg truk d kna dgn aku.. Puas2. Mmg aku puas. Abis sesi postmortem 2, aku n committee lain pun kemas dewan. Pkul 2 pagi br settle. BErsih dwn kitaorg kerjakan.. What else??? Tu jer kot. Aku pun dh tk brape ingt aper lagi yg jd. Biasa la benda dh lame lepas.. Let it b ok. Bye.. Nnti aku citer psl benda lain plak dlm next post.. Bye.. Its me, ili..

Aku masih d sini..

Assalamualaikum.. Hi there.. at last, dpt jgk aku jenguk blog kesayangan aku ni. Aku tersgt cbuk 4 da past few month. Ermm.. Esk insyaAllah aku balik putrajaya. Yes!! Dpt jumpe my lovey dovey family.. Rindu sama keluarga gue. tp sblm 2, mlm ni nk pegi merambu dulu. Saje nk lepaskan boring+ serabut+ menyirap+ ape2 lagi la masalah yg ader. masalah yg ader pun tk der la besar sgt. Masalah yg aku cr sendiri. harap2 dpt d selesaikan dgn hensem nyer. Ermm.. aper yg aku nk share arr selame beberapa bulan yg lps?? k, here we go.. Ikut aku ker pengembaraan mase lampau aku. Aper yg aku buat, n aper yg dh jadi. Saper yg aku jumpe, aper yg aku buat dgn org 2. Sape yg aku dok teringt siang mlm. kenape aku teringt kat dier. Ermm.. Masalah yg tlh timbul. k then, check it out ok..

Thursday, April 2, 2009

I'm Back!!!

Hiii there.. Its been a while it seems. seriously, ni la sem aku yg paling bz skali. aku terlibat dgn few events kat unisel. besides tht, a little bit bz with my theater nyer preparations. The Phantom of the Opera. It was a great success i think. Walaupun agak disaster. Huhuhu..Lps ni pun aku agak slow dlm mengupdate kn blog aku. Aku mmg byk benda nk share, tp skrg aku kna siapkan assgmnt aku dulu. Hmmm.. Boring nyer. K then. C u later..


ILI BERCUTI!!!
Bye.. LOts of luv. ili ahaks

Thursday, February 26, 2009

TESL NIGHT is coming!!!





Hi there!! Its me, ili..
Don't be so Surprise!!!
Its a promotion session from me =D
Its about TESL NIGHT
I'm from PUBLICITY BUREAU, would like to invite U, U, U, and yes U, to THE MOST ANTICIPATED EVENT OF THE YEAR. WE WANT YOU TO EXPERIENCE THE CELEBRATIONS. Organized by Faculty Of Language Studies (FLS). This event would be the most happening event of the year.
The main purpose of this event, as a farewell party to our seniors who is going out for a practicum and who going to be graduate soon.
The theme for that night is UNITY IN DIVERSITY. You need to follow the dress code accordingly, which is needed to be Decent/Traditional attire. As long as you are UNISEL BB students, you're invited to this event. For further details and ticket booking please call me , ili - 0162957515

Dari Sayang kepada Sayangnya...

Haiii... Aku dapat benda ni kat satu temp yg agak seronok. N aku nk share d cni coz aku rase poem ni agak seronok. Mane aku dapat?? Aku pg menyamun =D

Sayang..
Kita punya persamaan
Walau susah untuk ditafsirkan
Tapi kita tau kita punya persamaan
Sayang..
Mengapa perlu gusar?
Mengapa perlu sedih?
Tidakkah tertanam sedikit keyakinan dalam dirimu terhadap diriku?
Sayang..
Tingkahmu selincah kata-katamu
Terungkap jua kata-kata itu darimu
Walau kau tau hasilnya belum tentu lumayan
Sayang..
Jodoh pertemuan di tangan Tuhan
Cliche bukan bunyinya
Tapi itu kenyataan
Sayang..
Andai kita dicipta untuk bersama
Ku tetap jadi milikmu
Walau dihayat yang akan datang
Sabar ye...

Hmm.. What do u think? Simple n straight to the point kan luahan ni. Suatu cetusan untuk insan yg tersayang. Ok then. Lots of luv,ili..

Wednesday, February 25, 2009

Khas Untuk Cik Halina Binti Mohd Nor

Entry ni khas untuk auntie kesayangan aku ae. Cik Halina Binti Mohd Nor. I really miss her. K, ni keratan akhbar Utusan yg aku copy paste dr Utusan Malaysia Online. Ianye berkisar psl aper yg dier buat kat muar, smpi aku tel byk kali pun still tk dpt. Tp tk per, sbb rupa-rupanyer dier extremely bz. Cik Halina MOhd Nor ni Ketua Pergerakan Puteri Umno Bahagian Muar. Dier mmg byk tolong aku. Antara nyer, dier pernah tlg aku dptkan sponsor dr Umno bhgn Muar utk kwn2 aku pg lawatan smbil belajar ke beberapa buah negeri. Dlm Malaysia la. (haha.. melawat jer. Tk belajar pun)K, aper lagi?? Hmm.. Tu je kot. Tk leh citer lebih2 nnti kalu dier bace entry ni, dier kembang lebih plak. Tk pun nnti ader org jeles. hehehe..

MUAR 23 Feb. - Dana Kemanusiaan Palestin (Dakap) terus mendapat sambutan apabila Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Muar di sini menggerakkan 19 ahlinya untuk mengutip derma di sebuah pusat beli-belah dan berjaya mengumpul sejumlah RM3,338.25.

Ketuanya, Halina Mohd. Nor berkata, beliau dan rakan-rakan merayu para pengunjung kompleks berkenaan dua hari berturut-turut bermula pukul 9 pagi hingga 6 petang kelmarin.

"Alhamdulillah, penduduk di Muar ini semuanya ramah dan mereka turut menderma sama,'' katanya selepas majlis penyampaian cek sumbangan Dakap anjuran Kumpulan Utusan dan Islamic Relief Malaysia di sini semalam.

Thts all. You Go Gurlz!! ili..

Aku Dah Jumpa Orang Itu!!

At last org yg aku cari dr bln lepas telah dijumpai. Walaupun kami tak bersemuka, tp aku puas hati sbb dpt locate dier. Sebulan lebih ok aku cari dier. Roommate aku tau la mcm mane keadaan aku sbb tk dpt cr dier ni. Mmg huru hara. Nasib baik la aku tk payah travel jauh2 semata-mata nk cari dier. Hampeh btul. Alhamdulillah.
Anyway, aku still nk luahkan rase marah aku. Hati aku mmg sakit kalu aku tk dpt locate dier ni. Mmg miserable. Aku dpt call dier td, n yg aku menyirap darah nyer, dier ckp dier tgh bosan sbb 2 dier tk lyn atau lebih tepat nyer dier ignore setiap incoming call yg dtg dr aku. Babun punyer org. Mmg Babun. Buang air mata aku jer. Org mcm 2 pun hidup lagi kat bumi ni. Tp nnti kalau dier dh tk der, aku jgk yg menangis nnti.Hmmm.. Ssh kan mcm 2. Fitrah manusia, kalu org 2 still ader, tk reti nk hargai. Biler dh tk der br sibuk nk ingat siang malam. Ni aku tujukan kat org 2 tau. Tp semestinyer aper yg aku tulis ni adalah satu ingatn utk aku jg. Ok, what else?? Aku dh ok ckit kot. Dh tk braper ssh ati. Sepatutnyer byk benda yg aku tgh pikir, tp aku lega giler sbb satu dr benda2 tu aku dh selesaikan dgn hensem nyer.That all..
Ok then. Bye. Its me ili...

Saya Berwajah Baru =)

Hiii2. Lame dh aku nk tukar layout ni. Ari ni br dpt tukar. N aku tukar lagu utk page aku skali. Bkn sbb aku dh bosan dgn lagu dr Romance, tp aku tk tau nape lagu 2 tk leh berfungsi biler dh masuk blog aku ni. Dier yg dh jemu dgn blog aku kot. Huh!!!! Aku tk kisah pun. lalala.. Sori yer, coz lagu ni a bit meleleh. Aku ni mmg sentimental ckit. Sentimental jer ok. Bkn sakit mental. Kdg2 tu ader la.
K. berbalik pd layout aku plak, aku rase dlm byk2 layouts yg aku tgk, yg ni paling ok kot. sweet tk?? Colorful tak? even my fav color is blue, white n black (giler byk fav color?), tp aku still nk pilih layout ni sbb corak nyer yg abstract.Mmg seswai dgn jln hidup aku yg mmg macam2 ni. Agak terabur, tp enjoyable. Ni nk buat pengakuan jujur ni, kalu bab2 nk organized diri sendiri ni, aku mmg agak fail ckit. but i'll try my best.Ok la. Aku nk citer psl benda lain plak dlm next entry. See ya.. Bye.. Ili =)

Saturday, February 21, 2009

I'm Still Here!!

Assalamualaikum.. Hai2.. Lame giler aku tk menjengah blog kesayangan aku ni. Its not that i don't want 2, but seriously, i'm really bz. 2 many things need to be settle. Assgmnt, teater punyer hal, tesl nite lg, n mlm kesenian mahasiswa. Semua benda ni antara event yg akan dijalankan kat unisel bln March ni. Hmm.. Sbb ke3-3 event ni la, aku smpi tk cukup tdo, tk cukup rehat n sampi jatuh sakit. aku terlalu penat. aku dh kurang exercise. Btul2 dh tk smpt nk pg main bdmntn. Aku blik jer dh lmbt. Mmg tk smpt nk bersiap pg main bdmntn. Lngsg tk der training. Dh la bln 3 ni, aku ader game. Huhuhu.. Tp tk tau nk msuk ker tk. main tk seberapa,saje je aku nk join. Maner tau nsib aku baik.. Hmm.. K2.Aku nk citer psl benda lain plak.
Aku akan kembali jd agak normal lps bln 3 la. Sbb last event aku 28hb March. Lps 2 hopefully aku free la ckit. Skrg ni, aku tgh cuti sem. Aku kat Big Apple ni. Smbil mkn donut smbil2 tu aku surf internet. Aku nk booked ticket wayang kjp lg ni. kitaorg nk tgk upin n ipin mlm ni. Huhuhu... aku tk der la addicted sgt tgk citer ni. Tp aku knal org yg sgt2 addicted tgk citer ni. Siap dier dh anggap upin n ipin ni adik dier ok. Hahaha... Saper la tu kann???? Sha...q (Fill in the blanks with correct answer)
K la. Aku tgh cr info psl sumthg very important ni. Mmg aku nk kna settle kn sblm abis cuti sem ni. K the. Bye.. ili.

Tuesday, January 27, 2009

Telurkah itu???

Hii.. Ni la kisah nyer kalu aku dh tk der keje. Assgmnt mmg melambak, tp aku blh plak tk bwk balik buku.. Aduyaiii.. Aper plak kna mengena benda ni dgn tajuk entry aku ni?? ni aku nk story mory morning glory la ni..
K, td, ayah aku bwk balik lauk. Beli dr psr mlm kot. Ermm.. Ikan patin msk tempoyak.. Kuah dier mmg sdp tp ikan dier aku tk suka mkn. Lps 2, ayah suruh la aku panaskan lauk 2. Smbil2 tu dier suruh la aku msuk kn nasi tgh ari td, nk suruh panaskan la. Aku pun ikut jer la arahan En Mohamed ni. Lps aku amik ns, n bukak jer tudung periuk aku terkezut nmpk 'sesuatu' dlm periuk nasi aku. Hmm.. Nk tergelak pun ade aku tgk objek 2. Dgn langkah yg berhati-hati, aku menuju ke bilik mama dgn tujuan nk tanyer, sape plak yg masukkn benda 2 dlm periuk nasi. Mase otw nk pg bilik mama, ayah tegur aku

Ayah: Apersal kamu gelak ni??
Aku: Arr.. Tk der aper la
Ayah: Arr?? apersal?
Aku: Tk de, td kak nawar nmpk mcm ader telur dlm periuk nasi 2
Ayah: Abis 2 knaper nyer?
Aku: Kak nawar pelik la.. Nape ader telur plak dlm periuk nasi..
Ayah: Ermm.. (smbil senyum2) ayah yg letak dlm periuk 2. Teringin nk mkn telur rebus.

Kah..kah..kah..Aduyaii.. Huhuhu.. aku rase benda ni mmg lawak ok.. Ayah aku ni wat keje main ikut dan jer. Asal siap la keje 2. Hmm.. Lps ni,kalu aku pun wat keje ikut sesedap rase je, aku tau la aku ikut jejak langkah saper. Lalalala.. Ok la. That's all. Bubuye.. Lagi2 ili..

Testing - testing 123

Hehehe... Aku dh berjaya wat msuk video clip dlm blog aku. Lagu dr Rossa k.. Aku berhempas pulas dr pg td. Lalalala.. Dan akhirnyer, berjaya. But unfortunately, aku kna delete dulu lagu Ku ingin kamu by romance. sbb aku rase berserabut. Byk sgt bunyi-bunyian. Anyway, nnti aku msukkn balik lagu 2. Ni one of my fav songs. Ader byk lagi, tp ni yg aku pilih utk msukkn dlm blog aku. Apersal aku suka lagu ni?? Sbb melody n semestinya dier nyer lirik. Sounds a little bit melancholy. Antara sbb lain, psl video clip ni, aku rase ni bkn original nyer video clip. Sbb aper yg Rossa nyanyi tk same dgn aper yg dier miming dlm video clip ni. Hampeh btui.. Tipah Tertipu. So, aku nk korang tgk, n bg tau aku ae. Seriously aku rase video ni fake.. K la, 2 je aku nk bg tau. Even video dier mcm 2 pun, i still luv u Rossa.. Ahaks.. Bye. -ili-

Monday, January 26, 2009

Terlalu Cinta by Rossa

video

Sunday, January 25, 2009

Hurt, Heal, and Chillex..

Isk..isk..isk.. (ni aku nangis tau).. Lalalala… apersal aku nangis?? sbb nyer kaki aku sakit balik, n lg satu hal, sbb aku terslh step mase kat keje kawin kak suhana ari 2, aku terseliuh buat kali yg ke berapa pun aku tk ingt.. n the worst part nyer kaki yg terseliuh 2, blh kanan.. kaki aku blah kanan ni pernah injured dulu mase aku main bdmntn. Bkn setakat injured biasa ok tp mmg kronik. kesan nyer smpi skrg aku rase lg.
Aku pun pelik la psl kaki aku ni. Mase mula2 kna 2, mmg aku tk rase aper pen, sbb lps kna aku blh berjln, b’lari lg mcm biasa.. N the best part is, aku smpt pakai heels 2 1/2 lg mase kak suhana nyer keje kawin.. Hahahaa… Dasyat tk dasyat la. Smpi la aku rase kaki aku sakit mase aku tgh merhtkan badan smbil tunggu mama n ayah smpi. Masa 2, ayah n mama blik rest house dulu sbb nk kms2 brg. so, disebabkan aku dh kms brg aku siap2, aku pun lepak jerk at rumah pak long dulu..
Skrg ni, aku nyer kaki dh sakit smpi ke pinggang.. Aduyaiii.. pg td, smpi betis jer, lps 2 paha plak n dis time, smpi pinggang.. Adushhh.. merana aku mcm ni. ari ni jer, dh 2 kali aku mkn pain killer.. Ader yg overdose ni kang.
Jd, bg menghilangkan sakit aku ni, aku mkn KIT KAT. lalala.. aku ni mmg addicted dgn kit kat ok. Semenjak 2 menjak ni, aku mmg addicted dgn kit kat. pg johor, beli kit kat, nk pg clss, mkn kit kat, pg meeting aku mkn kit kat, aku sakit ni pun kit kat jgk yg aku carik.. aku mkn kit kat smbil dgr lagu Lucky by Colbie Caillat n Jason Mraz, n satu lg lagu Imran Ajmain, selamat ulang tahun syg.. Hahahaha… I’m in da mood!!! aku asyik dok ulang lagu ni smpai lebam.. Mmg relaxing arr lagu ni. ni part yg aku rase best :

Ni lirik utk lucky k, pendek jer tau

Do u hear me,
I’m talking 2 u
Across the water
Across the deep blue ocean
Under the open sky
Oh my,
Baby I’m trying,
Boy I hear u,
In my dream,
I feel u whisper across the sea,
Keep u with me in my heart
U make it easier when life gets hard

Hmmm.. Biler menyanyi atau lebih tepat lg kalu aku memekak, aku mmg suka tgk lirik lagu ok. Bkn setakat dgr jer.. Lagu yg aku slalu dgr, mesti bersebab. Mesti ader sbb knaper aku suka lg 2. Kalu yg knal aku, aku akan nyanyi lagu2 tu smpi lebam k. mase mand, mase tgh bersiap nk pg clss, mase dlm clss. Bila2 mase la pendek kate..Hahaha… k la. Kaki aku pun dh kurang ckit sakit ni. aku nk pg kacau adik bongsu aku kjp. Lalalal… Bkn slalu dpt jumper dier.. OK then.. Bye, Lots of luv, ili…

Journey to Putrajaya!!

Hiii there. Entry ni, patut nyer aku post ari 2 lg. Tp,sbb aku tertekan aper benda tah, semua yg aku tulis, ghaib.. Hmm.. ajaib2. Aku yg mmg agak buta it ni, trus arrr naik borink sbb aper yg aku tulis dh tk der.. Hampehh btul. Anyway ari 2 aku bg tau psl perjalanan aku dr bb smpi la ker ptrajya.. Org yg aku jumper, n aper yg dh jd ari 2. k, aper yg dh jd?? mase aku otw pg ktm,dgn menaiki keta abg anip,dgn tk semena2 nyer,keta abg anip telah melanggar HILUX.. Yerrr toyota Hilux..Yg bwk hilux tu, seorg tua yg berbangsa cina yg tak tau arah tujuan nyer.. Allloooo uncle, lu tak mau celebrate Chinese New Year ka??? MAnyak kurang asam la lu.. Aduyaiiii... Sudah tua2 tp mau jln2 lg arr. Adushhh.. Keciannyer kat abg anip.
K aku dh smpi ktm, lps 2, trus pg kl sentral.. Mase dlm train, aku asyik terlelap jer.. Hmmm... ngantuk. smpi jer kat kl sentral, aku terserempak dgn Lucas n Nicholas Lai.. 2-2 bdk ni, aku knal mase aku main bdmntn. N surprise2,dier ajak aku pg lunch dgn diaorg.. Aku pun ikut jer la.. Lg pun aku blom lunch lg.. Tp pg td, der bfast nasi lemak.. Ni mmg ari melantak aku ok.. Asyik mkn jer.. Lalal... K, diaorg bwk aku pg mkn kat atas. For the 1st time in my life, aku mkn kat food court kl sentral. Ni la pertama kali aku pg food court kat cni. Sblm ni aku tk pernah pg sbb aku tk tau kat kl sentral ader food court.. Adushhh... Sedey nyer aku ni.. Wat kna gelak jer. Hmm.. lps dh settle, kitaorg pun pg la temp masing2.. Berpecah, n aku balik ker putrajaya.. Smpi kat ptrajya, mama amik n bwk aku pg pasar mlm. Tp, yg best nyer pasar mlm dh bkak waktu siang.. Mcm2 mkanan yg ader. N again, aku bli mkanan.. Hahaha... Mkn lg.. Lps bli, trus la pulang ke rumah.. Dh la cuaca mmg panas.. Mane aku tahan.. Sensitif skin ok.. Lalalla.... ok la thts all yg aku nk bg tau.. Esk nyer, aku kna pg jhr.. K, Chow, Chin Chow... Ili..

Friday, January 16, 2009

Sistem Yang Outdated dan Staff Yang Careless

Ni la satu2 nyer panggilan yg paling sesuai utk aku gelarkan pd staff Kewangan kat temp aku belajar.. Aku mmg mengalami masalah dgn diaorg ni setiap semester ok.. Setiap kali aku nk settle kn psl yuran, n setiap kali aku nk mntk statement utk byr yuran, mmg benda yg hampir same jd kat aku.. Bkn aku sorang tau, tp rmai lg students lain yg jd mangsa org2 yg sengal ni..
Ari 2, 15hb Jan 2009 aku pg la Chancellery sbb nk amik borang utk wat proposal utk subject theater aku. Lps dh amik aku nyer borang 2,aku pg la singgah kat unit kewangan kjp. Tujuan utama aku nk tanyer nape yuran aku dlm internet still ader tunggakan RM670 lg. Sedangkan sem lps aku dh settlekan semua yuran aku. Aku pg la tnyer kat slh 1 kaunter yg ader kat ctu.
Aku: Akak sy nk check psl sy nyer yuran blh tk?? Nk check nape ader tunggakan lg. Blh tk? Lps 2,sy nk amik statement skali.
Staff: Ermmm... Statement tk leh amik lg. Tp kalu setakat nk check psl yuran 2,blh la...
Aku: Apesal tk leh amik statement plak?
Staff: Bln 3 br blh amik dik..
Aku: Ok.. So, sy check psl yuran jer la..
Staff: k,adik nyer hutang RM570.
Aku: Haaaaa???? RM570? Apersal dlm internet sy check sy nyer balance ader lg RM670??
Staff: Owhhh.. Kat internet 2, tk update lg dik
Aku: abis 2, sem lps, sy ader settle kn semua yuran sy, n staff yg lyn sy 2, dh siap initial yg sy mmg tk der hutang, apersal plak tiba2 sem ni ader hutang plak??
Staff: kjp ae,akak bg kat abg 2, (smbil menunding jari kat sorang mamat kat dlm kewangan 2) biar dier tlg check
Aku: Ok..
Ader la dlm 25min dier check aku nyer statement,lps 2, mamat 2 panggil aku, "dik meh cni kjp"
Aku: so,mcm mane bang?
Staff: k,adik mmg der hutang lagi ni, RM570.
Aku: Aku rilex lg ni. Aku tnyer la dr mane bang hutang sy ni? padahal sy dh settle semua hutang sy dr sem lps lg..
Staff: K,awk ader hutang kat cni.. Akak yg kirakan utk hutang awk ni, t'silap kira..
Aku: Makkkkk aiiiiiiiii sng nyer b'ckp..Abg double check skrgg
Smbil amik calculator, staff 2 pun kira.. Yess!! mmg diaorg kira pakai calculator ok..betapa sengal nyer sistem diaorg ni..
Abg: K, mmg akak ni, dh silap kira skrg.
Aku: Laaaaaa.. Aper hal plak blh jd mcm 2??
Staff: Adik,kita ni manusia tk pernah sunyi dr buat silap.. Lain la kalu kitaorg ni machine..
Aku: Bang, dh la kat internet korang update slh, tk kn la kira sendiri pun blh slh.. Ni bkn tersilap kira ni, tp mmg tk pandai kira..Jawapan dier, aku rase mcm Gamp**g.. Ni antara jwpn org yg tk nk mengaku slh sendiri.. dh la 2, tk reti plak nk mntk maaf.. Bull dog nyer staff kewangan..
aku teruskan b'tekak dgn staff2 kat ctu, smpi aku puas ati sbb berjaya menyakitkan hati diaorg mcm mane diaorg skitkan hati aku td..Mcm mane aku tau diaorg skit ati???
sbb aku terdgr mamat yg perasan bgus 2 ckp, wehh, ko lyn arr bdk ni.. Geram plak aku tgk.. Nnti tk psl2 kna tumbuk plak... Dey!!! Ko ingt aku takut ker?? Kalau setakat ko 2, ayah aku blh jentik je la.. lalalalla... Al-Kisah nyer, aku b'jaya buat diaorg say sori n even worst, aku berjaya buat diaorg missed diaorg nyer lunch. Haaahhhhh!! Mmg aku puas ati ok. Ni mmg setimpal la sbb dulu korang pernah hilangkan statement n semua receipt original aku.. Ni semua sbb t'lalu percaya kat org2 sengal kat pej kewangan la ni.. Lps aku dh puas ati, aku pun decide nk blik.. Lps diaorg bg aper yg aku nk, n lps mamat yg perasan bagus 2, initial kat statement aku, aku trus buat keputusan utk blik ke rumah.. Lalalalalalaalalla.. Hati aku pun dh senang, sbb dpt sshkn diaorg.. Ok la.. Till we meet again =) Bye.. its me, ili.. Assalamualaikum..

Romance (Ku ingin Kamu) Ye ker???

Hai2.. Dh lame aku cr lirik lagu utk blog aku ni sbenarnyer.. N, here it is.. Dpt gak akhirnyer.. Mula2 mmg aku tk tau, malah tk pernah dgr lngsg lagu ni, smpi la aku dgr kat laptop adik kesygngan aku yg aku panggil "katik".. Heheh..
Ader pendpt yg aku nk kongsikan di sini.. Lagu ni, pd aku a little bit sentimental.. hmmm.. Aku andaikan lagu ni luahan hati seorg lelaki kat prmpn kot.. Ni pendpt peribadi aku la.. It just that kadang2 aku pelik, kenapa sblm seorg lelaki dpt memiliki hati seorg prmpn 2, mcm2 usaha, mcm2 benda peik yg korang sanggup buat.. Malah kdg2 perkara yg kaum lelaki buat, mmg agak sengal dan agak irritating di pandangan mata aku.. Ni lagi satu pendpt peribadi aku.. Kalu ader yg rase pendapat aku ni slh, just let me know k.. But before u let me know, think twice ye.. mane la tau sebenarnyer ape yg aku ckp ni btul.. Cuma korang tk leh nk terima sbb ego korang yg kdg2 agak menggunung 2.
K, aku nk smbung lg.. Tp, lps korang dh dpt prmpn 2, sng2 jer korang abaikan.. tk prnh terlintas ker kat hati korang yg sebenarnyer prmpn ni mempunyai hati yg sgt rapuh, n dlm erti kata lain kami ni kaum yg sgt2 la sensitif.. may b kat mulut kitaorg ckp tk kisah, but trust me, sebenar nyer kitaorg kisah.. Ni depends la kat situasi ae.. Lagi 1, psl perangai pelik korang.. Korang ni aku merujuk kat kaum lelaki ye.. Apersal la pelik sgt perangai korang di pandangan mata aku..Dh b'tahun- tahun knal pun, sebenarnyer tk cukup nk knal hati budi korang.. Mmg tk kn dpt knl la kalu nk diringkaskan citer.. Hmm.. suddenly aku rase aku jd dictator la plak.. Pemerintah berkuku besi.. Ni bkn sesi meluahkan perasaan ae.. Ni sesi bg p'dpt.. Sbb kalu nk bg p'dpt lebih2, org ckp aku kna la ader experience dulu.. Br la p'dpt aku ni blh diambil kira..Nk dikatakn byk experience, tk de la sgt.. Nk dikatakan aku tgh mengalami nyer skrg. wooooooo!!! i dun think sooo.. Well it is complicated.. Anyway,lets check dis out..
(Utk menyelamatkan diri aku dr dilaser oleh lelaki2 diluar sane, dgn suka cita nyer aku mengumumkan, tk semua lelaki mcm aper yg aku tulis ae.. Ramai lagi yg sgt2 menghargai prmpn ni) Kdg2 prmpn pun ader gak wat slh.. Lalalalalala... Adat la 2 kan.. heheheh....Ok then.. Its me, ili ahaks =) Peace no War...

Romance (Kuingin Kamu)

Demi semua yang aku jalani bersamamu

kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku
tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani...

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa

back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku

back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

Tuesday, January 13, 2009

Fakulti Kejuruteraan!!! Aku dh Mai niiii =)

For the 1st time in my life, aku jejakkn kaki ke Fakulti kejuruteraan (FK). Aku pg sane jln kaki dr FLS dgn lallu.Lallu ni, nick name utk Lalitambika..So, lps aku tunggu Mr B yg tk smpi2 kat FLS, aku n lallu trus pg FK.. Mmg bsr ar fakulti ni. Kitaorg dtg dr belakang, so, mcm2 org la aku jumpe mase otw ke situ. Class kitaorg kat LR6. Mase aku lalu kat clss LR6 2, aku t'serempak la dgn clssmate aku. Aku pesan kat diaorg, kjp ae, aku nk pg amik kunci.. Then diaorg ckp la ok ili. Aku trus la jln nk pg rotunda FK smpi la aku perasan ader org ikut aku dr belakang. Aku pusing jer, trus aku nmpk bdk2 clss aku mengekor aku dr belakang. Mmg la dr belakang kan. Kalu dr dpn, mesti aku dh nmpk. Hmm..
Aku: Aku tnyer la, yg korang ikut aku ni apr hal??
Group C: Kitaorg nk pg clss la..
Aku: Adushh.. Kn aku dh ckp aku nk pg amik kunci
Group C:Owhh... Ok li.
Aku: Alahaiii.. aper la sengal sgt bdk clss aku ni..
Aku n lallu, mampu gelak jer tgk diaorg ni..Mase dh nk smpi Rotunda 2, blh plak lg ckit aku nk t'pelecok sbb tiba2 blh ader bendul plak kat ctu.. Aduyaiii.. Aper punyer ngok ngek la org yg wat bendul kat cni.. Hampehhh btui.. Sblm aku masuk clss, aku kna cr Mr B dulu sbb nk mntk signature dier utk surat yg aku kna antar kat pejabat admin kat FK. Lps aku dh dpt Mr B nyer signature, aku trus pg pej Admin FK. Then lps antar surat kat pej Admin, abg kat pej Admin 2 pun trus bg kunci aku. Mase aku dpt kunci dr abg 2, dgn confident nyer aku tanyer soalan yg aku rase agak sengal..
Aku: Bang, nape abg bg saye kunci n kabel LCD ni sekali??
Staff Admin: owhh.. Awk pkai LR6 kan, bilik 2 mmg utk clss yg nk pakai LCD
Aku: Tp bang, ari ni clss sy tk nk pkai LCD
Staff Admin: Ermm kalu tk nk pakai, awk tk pyh la pakai
Aku: Owww.. Ok ( sambil aku b'monolog dlm ati, kureng asam nyer abg ni wat lawak spastik dgn aku)
Sblm aku kluar, aku smpt tnyer 1 lg soalan sengal
Aku: Bang, ni kabel jer, LCD nyer mane??
Staff Admin: Laaaa awk tk tgk dlm bilik 2 kerr?
Aku: Mcm mane nk tgk kalu pintu nyer kunci. Kan sy br amik kunci dr abg td.
Staff Admin: Kan awk blh tgk dr luar jer.
Aku: Well bang, sy tk sempat nk singgah pun kat LR6 tu. Sy dtg lmbt td. Trus jer pg cni
Staff Admin:Hmm.. Class rep blh dtg lmbt ae??
Aku:(Dgn muka ketat nyer aku tgk jer la abg 2)(al-maklum la, mane blh nk mrh2 dowh ni bkn fakulti aku)Ape2 jer la bang.. Mane LCD nyer??
Staff Admin: Hehehe... LCD dh ader kat dlm bilik 2 la..
Aku: Isssshhhh..... Kureng asam jawa nyer abg ni. K ar bang, tima kasih byk2. Tu la sape suruh tk pikir pnjg..
Aku trus trun pg jumper Mr B, n bwk dier pg LR6. Mase aku trun 2, dier tgh b'borak dgn lecturer FK. Name mmg aku tk tau la.. Tp mmg cute arr.. Hahaha..
Lps 2,aku trus pg clss.. Masuk jer clss, switch on Aircond, huhuhuh... Syurga!!! sejuk siut aircond bilik ni.. 2-2 function..Kitaorg pun tgk2 la sekitar bilik ni.. Mcm org jakun..Clss mmg bersih la.. Ader LCD, which is kat FLS mmg tk der la bilik mcm ni.. Haaaaah!!! aku kutuk Fakulti sendiri.
Ade la dlm sejam lebih clss aku start Mr B bg kitaorg break.. Aku n Fayn pun pg la Cafe kat FK ni.. Aku tgk mmg tk der lauk lnsg laa kat cni. Aku tnyer la akak kat ctu,
Aku: nk minum2 pun dh tk leh ker?? Mcm semuanyer dh abis jer kak..
Akak: Adik nk minum aper?? Nk mkn aper??
Aku: Aper je yg ader lg??
Akak: mcm2 ader. Goreng2 pun ader
Aku: Minum aper yg ader??
Akak: aper yg adik nk???
Aku: fresh orange ader?? (saje aku mntk)
Akak: ader2
Aku: arrrrr?????? ader kak? hmmm.. tk nk la.. sy nk teh o ice 2..
hmmm.. best nyer cafe kat cni..Kalu kat fakulti aku 2, semua lauk2 siram jer.. hehehe... tp sdp gak..
lps settle projek aku kat ctu,aku trus pg clss blik la kan..dlm setgh jam jer clss aku lps 2... Lps 2, mr B pun dismiss our clss.. Yeeehaaa.... lps dh antar blik kunci n kabel kat pej admin, aku trus la blik jer.. Rudy yg antar.. Pkul 5, aku der clss theatre.. Hmmm.. nsib baik mr B stop clss awl.. Kalu tk, lebam arr ar nk pg blik FLS.. dh la jauh..hehehe.. next week aku pg lg FK.. ape lg la banda yg nk jd.. ok.. Thats all for this time..Million Love, ili...

Thursday, January 8, 2009

Attention!!!

Perhatian!!!!!!! lps ni, aku akan a little bit slow dlm 'mengupdated' kan aku nyer blog. Bkn ape, it just tht, aku a little bit bz. Lot's of commitment, n assgmnt aku pun agak byk la sem ni.. N again, sem ni aku still jd class rep, n lg la mcm2 benda aku nk settle kn. Psl hal theatre lg.. Pening2.. Kalu blh,aku nk make sure tk der keje yg t'tangguh. Aku nk wat keje aku ikut flow.. so, jadual kna la susun properly.. N besides that, aku agak keletihan skit sem ni.. W/pun aku dh jarang pg clss jln kaki,(bkn jarang, lngsg tk der sbb rudy yg tumpangkan aku) tima kacih ae rudy.. Tp still ader benda lain yg buat aku agak lethargic.. Anyway, aku still akan keep updating all the latest info about me. Cuma may b a little bit late.. Sorry 4 tht.. But i will keep it updated..

Some Useless People..

Some useless people who still live in this world and the only thing that they manage to do is giving a lot of trouble 2 other people.. in this case, i think it is not a really big issue if i called them as an APE.. Kalu tk silap aku, APE ni beruk.. Apersal APE??? sbb diaorg ni ader otak, tp tk reti nk guna..
Ni semua nyer psl kes duit deposit utk rumah sewa aku yg lame la ni. Masa mula2 aku nk msuk umah 2 dulu, bkn main lagi korang mntk duit sewa kn?? Lps 2, biler korang dh nk berambus, blh buat hal plak.. Yg lagi sexy nyer, biler aku ajak discuss psl hal ni, blh plak nk ajak gaduh.. Siap nk ajak bertumbuk lg.. Ko ingt ko dh cukup bgs ker?? dh la muka mcm tembok tk siap.. Perangai mcm jin..ptut nyer kalu dh buat slh 2, bwk2 la mntk maaf..ni tak nk ajak bergaduh plak.. aduyaiii.. Stuck up btul la. Anyway,aku mmg malas nk ingt benda ni blik.. But truely, madly, deeply mmg aku bengang dgn bdk2 ni.. Perangai mcm anjing.. Ok then.. Thts all 4 now.. K ttup maki hamun nyer sesi.. bye..

Monday, January 5, 2009

Here I Come!!!!

Hii there!! Its gud 2 be back.. As usual, ari isnin aku pg class. 1st class start pkul 8.30 n end up at 11.30,class by Mdm Mahmudah.. Lecturer aku yg sorang ni agak soft spoken. Even though clss aku agak bising mase sesi ice breaking, tp Mdm aku relax jer beb. Ni yg buat aku excited lebih ni.. Ok, anyway, mase 1st clss ni, mdm aku dh bg assgmnt kat clss kitaorg. huhu. 1st assgmnt kna antar 19hb.. Aduyaii. dh la individu nyer assgmnt.. Lunyai laaa.. 10marks plak 2. Alllllaaaa.. No hal la. Nnti aku buat.. ok, next clss pkul 5-8 clss Ms Pushpananthiny.. Cun siut lecturer aku yg sorang ni.. Tinggi, cun, soft spoken n cute.. Tk berkelip mata aku tgk dier. Lebih kurang same gak dgn mdm mahmudah, kitaorg der ice breaking session kjp. Tp, lain ckit cr dier.. Dier suruh kitaorg knlkn name org lain. K,aku introduced fayn.. Ckit jer yg aku citer psl fayn ni.. But surprise2, mase dier nyer turn, byk yg dier citer psl aku. K, i want 2 stop 1st.. Aku rase ni jer kot buat mase skrg. tk brape ader mood arrr nk mengarut pnjg2. Ok then.. Bye. Love,ili...

Friday, January 2, 2009

Two Thumbs Up 4 Mariah Carey =)

Ari ni would be my last day kat Putrajaya.. Hmmmm.. Sedey!! Dh nk kna blik kolej la plak.Nnti, dh tk leh nk kacau Cik n tk leh nk sakat Adik wan lg.. tk besh nyer.. N lg satu, dh tk leh tgk citer2 yg besh. Lps ni, hidup aku akan diselubungi dgn citer, Geng Bas Sekolah, Tom-tom Bak n Hikayat putera Shazlan laa.. Bosan nyer nnti.. So, ari ni la aku pulun abis tgk tv kat rumah n sambil2 tu aku settle kn semua keje kat rumah.. tk nk la abaikan rumah aku plak kn..
But b4 that, aku tgk tv, citer Gracie's Choice.. Mmg agak mengharukan la citer ni. Dah braper kali dh aku tgk citer ni.. Makna nyer citer ni best la... K mase aku tgh tgk citer ni, ader advertisement, psl Channel 808. Name channel ni, Astro Fiesta. Aku pun saje2 la tukar ke channel 808 jap. Saje nk tgk der rancangan aper. Lg pun tgh iklan mase 2. Wahhhh!!!! mmg rezeki aku sbb pkul 12.00 ader mariah carey nyer concert.. Tk sbr nyer nk tgk. Ngam2 citer Gracie's Choice abis, dgn penuh yakin diri, aku turn 2 channel 808.
Ok, mcm aper yg aku jangka akan jd mase concert mariah carey kat California ni kn, mmg tk pernah silap arr.. such an enjoyable performance. Hampir semua lagu yg dier pilih mmg jd fav aku.. Fantasy, Honey,Hero, n One sweet day.. huhu.. klu dh ader lagu one sweet Day, mesti la ader Boyz 2 Men.. lalalalala..Mmg energetic abis arr MC ni. Even she looks a little bit berisi, but trust me, she look sexy, with sexy outfit.. But now, she owned a flawless figure.. mmg superb ok.. Then she tend to move from stage 2 another stage. k, yess!!! dier nyer concert ni telah tersedianyer 2 pentas k. Hmmm.. gempak siut.. Mmg energetic dier ni.. ditambah lg dgn backup singer yg superb, totally, concert dier ni is a success.. Besides that, she's really gud in grabbing the audience attention. ape yg aku nmpk, the audience lngsg tk bored tgk dier..Two thumbs up 4 u MC. K, what else, i think she deserved 2 get all the gelaran, Superstar + Diva + ape2 lg la yg menggambarkn betapa superb nyer aweks ni, n betapa unbeatable nyer dier biler dier performed. Ni p'dpt aku la.. Aku tk kisah pun kalu ader org ckp dier tk beshh.. Jeles arr 2.. huhuhu...K then..Acctually, byk yg aku tulis psl MC ni. tp, td tib2 internet ni dc plak, abis dowh semua benda yg aku tulis td.. Tk sempat aku save.. Kacang kuda punyer internet..k la..C ya in next entry.. Lotz of love, ili...

Thursday, January 1, 2009

Breakfast n Merambu with Aphis Paparazi

Hi there.. Let starts our new day today with sumthg that i call, Mkn2 time.. ok, aper yg aku nk mkn ari ni????(bkn ke azam thun ni ko nk lost weight??) Huhuhu.. ari ni jer aku pg mkn2... Ni mesti ader yg berbisik kat hati korang, ili tipu, ili tipu.. Suka ati aku la.. N ape kena mengena plak dgn breakfast with Aphis paparazi???
K, actually, aku kluar dgn aphis pg td.. Our plan 4 2day, nk mkn donut kat big apple.. Best siut.. Ni 1st time ni aku mkn donut big apple.. Mind blowing.. Mmg best. Kalah dunkin donut yg semakin ari semakin tk besh.. hahahaaha.. K, aku dh plan dr mlm seblm 2, aper yg aku nk buat masa kluar dgn aphis ni. aku nyer plan, aku nk pg kedai kasut. Bkn nk beli kasut tau. tp pg repair kasut. Ok, then aku pg mcD, sbb belikn Wan Double cheese burger. Sepatutnye, aku bfast kat big apple, tp, last minute tukar plan sbb aphis lapar n dier nk mkn nasi lemak canggih. Apersal name dier nasi lemak canggih?? aku pun tk tau.. Kiteorg p carefour, tp nasi lemak 2 tk der.. So, kiteorg p cold beverage, n bli kat ctu jer.. Dgn aku2 skali terbabit nk mkn nasi lemak. So, donut yg aku beli, aku mkn kat rumah jer. Byk dowh aku bli... k, kitaorg mkn kat food court alamanda. Lps 2, aku teman aphis pg G2000, dier bli kemeja. After that, kitaorg p amik kasut, n trus blik. Sblm blik, aku singgah kat dobi kat bwh rumah aku, then amik baju aku yg aku antar p dry cleaning.k, settle semua keje yg mmg aku nk wat ari ni. N, sepatut nyer ptg ni aku nk p bli brg, tp mama plak letih, n dier nk pg bli brg mlm ni. Temp tujuan aku mesti la alamanda lg. Syurga!!! heheheh.. aku dh mntk duit dr ayah, n semestinyer duit ni utk aku keronyok sorang2. hahaha.. K, then. Until we meet again.. Bye.. ili