CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 13, 2008

Kalau mase tgh Marah, Ape Perkara Paling BEST nk d buat??

Hmmm...... Puas aku pikir jawapan utk soalan ni.. Tp still tk dpt gak.. Mula2 tu, mcm2 jawapan yg kluar.. But the end of the day, semua nyer i can't really make it.. U noe y??? sbb semua benda yg aku nk buat 2, sounds really stupid. As an example, nk pecahkan laptop la, nk pg jerit kat org yg aku marah 2 la.. N not to mention, aku nk pg pecahkan cermin kereta org 2.. (tu pun kalu ader kereta la).. Hahahahahaha... Sounds really stupid, but luckily, i'm not that stupid.. I just say it, but not capable 2 do it!! Tp knaper la jd nyer hal yg mcm ni.. Marah tp tk blh nk lepas... Ni antara soalan yg seswai utk situasi ni...
1) Adakah sbb org 2 kite syg???
2)Adakah sbb kite hormat org 2?
3)Adakah sbb die lg tua drpd kite???
4)Adakah kite ni tergolong dlm org yg tak reti nk lepaskan rase marah?
5)Adakah kiter ni, jenis org yg suka kumpul semua bentuk kemarahan tu, n lepaskan semua sekali dlm 1 mase dgn penuh confident sekali???
Woitttt!!!!!!!! byk btui soalan sengal yg nk d jawab.. Padahal kalu kite belaja psl ilmu psychology pun, blom tentu soalan2 ni akan d tanyer. Biler kiter kna hadiri clss anger management plak, entah2, dieorg suruh kiter baring, n bayangkan benda2 yg very peacefull, our happy moments, n other stuff la.. This things really piss me off... hmmmm.... Astaghfirullahalazim.... Wht have i done??? -ili-

3 comments:

Bond De Great said...

sabar yer syg....jgn laa marah sgt...biar b jawab smua soalan ayg tu....
1) Adakah sbb org 2 kite syg???
-mybe sbb org tu yg u syg,sbb tu u sedih @ mrah sgt dgn aper yg dia buat...
2)Adakah sbb kite hormat org 2?
-kita hormat org tu kalau dia hormat kita...xsemesti nye kalau u hormat dia u xleh nak tegur dia...
3)Adakah sbb die lg tua drpd kite???
-lbih tua xsemestinya dia btul...
4)Adakah kite ni tergolong dlm org yg tak reti nk lepaskan rase marah?
-bukan mcm tu...mybe u xnak benda tu jadi lebih besar...sbb tu u xlepaskn marah u tu...
5)Adakah kiter ni, jenis org yg suka kumpul semua bentuk kemarahan tu, n lepaskan semua sekali dlm 1 mase dgn penuh confident sekali???
-yang ni b paling takut kalau berlaku...mintak simpang laa...kalau ni belaku b rasa no turning back dah...hope xjadi laa...
so ayg tenangkn hati...mybe ader hikmah nyer...cuma blum nmpak jer lagi...

Norhafiz said...

mengucap (byk cara nak mengucap, tetapi paling senang ialah beristighfar), tangkap gambar, tidur, tangkap gambar, baca komik, tangkap gambar, tangkap gambar...

~Mr.GoLdZa~ said...

bw bsabar kak..
2 smua dgaan ALLAH..
mgkn ada hikmah disebalik kjadian..